Att ha en annorlunda livsstil

Som ni kanske redan har förstått så kämpar jag ibland med att behöva försvara mitt val av livsstil. Det är många som inte förstår det här med draghundslivet, att JO, då har man liksom oftast fler än en hund! Jag har ju ”bara” tre dessutom. Finns ju många som har betydligt fler.

Jag vill tacka min syster och min mamma som i vått och torrt accepterar och till och med älskar mina hundar och hur jag har valt att leva. Men utöver dem är förståelsen tämligen liten. Det är det jag tycker är tråkigast i allt det här; att jag kan känna en press, eller i alla fall outtalade tyckanden om att jag kanske borde göra mig av med i alla fall en eller två hundar i min situation. Men NEJ, det funkar inte så.

Utan att gå in på detaljer har detta skapat lite av ett problem kring storhelger och liknande. På grund av vissa personer som har svårt att förstå och acceptera att mitt livs största intresse och min familj är mina hundar, har vi varit tvungen att dela upp oss, krångla och pussla kring helger som denna. Och dessutom står jag ju helt utan folk som ställer upp som hundvakt eller liknande. Och det beror inte på min syster och min mamma, som återigen är de enda som försvarar mig.

Jag kan längta så otroligt mycket efter att ha likasinnade runtomkring mig, med samma värderingar om livet och som inte ser problem i allt. Och folk som förstår att det är ett speciellt liv vi lever.

IMG_1911 (2)EIMG_1912 (2)E

6 reaktioner till “Att ha en annorlunda livsstil

 1. Det kommer alltid finnas människor som inte förstår eller vill förstå de livsval man göra oavsett om det gäller husdjur, barn, boplats osv. Tyvärr så är man ju beroende av sin omgivning och sina sociala kontakter. Jag har gjort så gott jag kan i att välja vänner som är så likasinnade som möjligt. Det underlättar vardagen. Har också en stöttande familj tack och lov.

  Gilla

 2. Hej hej
  Jag känner precis samma sak! Du är välkommen att flytta upp till Kalix så kan vi köra hund ihop. Jag har tre som jag kör men fem illbattingar totalt.

  Gilla

 3. Mjo, fast jag bara har en så känner jag lite likadant. Jag vill ha fler, och det kommer väl framöver med! Men det har varit många som haft svårt att acceptera att jag haft flera hamstrar, fast dom klarar sig rätt bra själv om man måste åka bort en dag. Så att jag ska ha flera hundar kommer ses med fundersamma ögon, det vet jag. Kanske även dömande…
  Det är hemskt tråkigt att det är så! Hade gärna ställt upp som hundvakt ifall jag bott närmare, men det är ju inte så lätt just nu. 😛

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s