Drömmar på hyllan

Som jag säkert tjatat om… livet blir ju inte alltid som man har tänkt sig. Trots alla svårigheter och allt elände som har varit de senaste ett och ett halvt åren, och trots alla förändringar som detta har inneburit för mig och hundarna, så blir jag så oerhört glad när jag inser att allting bara kommer att bli bättre från och med nu.

Men som sagt, just nu har vi en hel del ”utmaningar” att hantera. Det svåraste är att tillgången till hundgård kommer att försvinna från och med första juni, då köparna har tillträde till gården. Jag är i färd med att återgå till jobb inom socialtjänsten, och även om jag inte jobbar just nu så måste ju det lösa sig med hundarna. Från en stor gård med en massa möjligheter, till en lägenhet i stan.

Det är nog Karak som har svårast att anpassa sig till det nya livet. Amy och Dia har alltid varit hyfsat anpassningsbara. Så när det gäller Karak funderar jag på att hitta en lösning där han till och från får vara hos sin tidigare ägare, och komma bort från stan lite. Min plan är ju att skaffa ett hundvänligt boende, men det kan ju ta ett tag innan man kommer dit.

Det är många tankar som far genom mitt huvud nu för tiden. Vad hände med draghundslivet? Jag inser ju att jag var allt för optimistisk när jag tänkte att jag skulle bo kvar på gården och livet skulle rulla på. Framför allt är jag nog en obotlig optimist. Jag tänker alltid att saker löser sig, och grejen är att det gör de oftast! Men tidsramen för detta är inte alltid som jag tänker mig.

Men egentligen. .. det är skillnad på draghundsliv och draghundsliv. Att bo i Norrland med tio hundar var väl inget som kändes aktuellt just nu ändå. Och drargör man ju inte i lägenheten utan i naturen. Så egentligen handlar det om att hitta en väg att vandra på, när man är på väg mot den där drömmen.

Och, som jag brukar säga, problem är till för att lösas. Och drömmarna har jag inte förlorat, jag har bara lagt dem lite på hyllan.

IMG_2170 (2)EIMG_2207 (2)EIMG_2210 (2)EIMG_2128 (2)EIMG_2149 (2)E

 

IMG_2137 (2)E

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 reaktioner till “Drömmar på hyllan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s