Det här ska bli vår sommar

Nu när allt det här med gården är över så har jag plötsligt insett att det är sommar, och att vi har en hel underbar tid framför oss. Jag kan fortfarande vakna med den här känslan av allt jag måste ordna och göra och planera. Sedan inser jag att jag inte har ett skit jag behöver göra just nu och den känslan är helt vansinnigt skön. Och efter allt som har varit kan jag inte annat än att känna med hela min kropp att det här ska bli VÅR SOMMAR; min, Andreas och hundarnas sommar. Jag minns alldeles för väl hur förra sommaren var. Trots att jag försökte hålla modet uppe och njuta så gott jag kunde ute på gården, så nej, det var en jävligt jobbig sommar. Låst och bakbunden och utmattad mitt i en livstragedi.

Men det var då, och nu är nu. Jag berusas av känslan av att jag faktiskt kan styra min egen tid, att jag kan planera in saker som jag skjutit upp så länge nu, och nästan det viktigaste av allt; att jag bara KAN VARA. Jag går runt med en känsla av att jag har gått med så många idéer och drömmar som har fått stå tillbaka av många olika anledningar. Så nu ska jag ta tag i alla fall några av dem. Men jag har både kortsiktiga och långsiktiga mål.

Mina kortsiktiga mål för i sommar är:

  • Gå en kurs med Amy, antingen nose work eller personspår
  • Köra mer drag
  • Få till en vandring, helst i fjällen!
  • Ha en allmänt härlig sommar, spendera mycket tid vid vattnet, träffa folk, vara i naturen och njuta av livet!

Angående mer långsiktiga mål så verkar det som om jag och Andreas drar åt samma håll vilket är så otroligt roligt. Vi pratar redan om ett hus på landet och när boendesituationen ser bättre ut är båda han och jag sugna på att kanske starta en liten kennel, vilket jag har varit sugen på lääänge. Men det kräver ju en viss typ utav liv. Vi båda brinner för rasen ceskoslovenský vlciak, men där gäller det verkligen att kolla upp efterfrågan då det är en liten och ovanlig ras. Hur det än blir vill vi ha fler csv. Det roliga med att vara uppfödare tycker jag verkar vara att se till att föra vidare bra och sunda gener för att skapa en så hälsosam framtid som möjligt för rasen i fråga. Här är vi fortfarande på dagdrömsnivå, och några år framåt i tiden, men det är drömmarna som är drivmedlet här i livet.

Ett annat kortsiktigt mål är att träna lite mer intensivt på att lämna Dia ensam hemma. När jag bodde ute på gården var det ett mindre problem, men nu när jag inte har hundgård skulle det vara en enorm fördel att kunna lämna henne hemma korta stunder i alla fall, speciellt eftersom det inte alltid går att ha med henne i bilen på grund av värmen. Vi får se hur det går, det är ju ett känt ”problem” inom rasen, men jag har vissa förhoppningar eftersom hon har visat på en mognad och ett lugn hemma som hon inte hade förut. Det är bara att prova och se hur det går. Hur som helst är hon den vackraste…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s