Grattis Karak!

Idag fyller min älskade Karak sex år. Hipp hipp hurra! Trots att jag inte haft äran att äga dig så länge så tar du upp en stor plats i mitt hjärta. Livet är inte alltid lätt, det har vi båda fått erfara, men det finns bara en väg och det är framåt.

Ibland känns det som om det är du och jag mot världen. Du har mycket känslor och jag har inga problem att förstå den där känsligheten du har. Men alla förstår dig inte. Du reagerar lätt och häftigt och låter mycket, men jag ser det som min uppgift att vara din mentor här i världen. Samtidigt lär du mig saker hela tiden. Och du överraskar. Du visar också dina mjuka sidor och påminner omgivningen om att ingenting är svart eller vitt. Det är så lätt att döma, att ha förutfattade meningar, men när jag ser på dig så ser jag inte en ”svår” hund eller en ”dominant” hund, utan en hund med mycket känslor.

Det som är så roligt och givande med dig är att du så lätt gör framsteg. Med dig ger träning resultat. Du visar att du vill samarbeta, även om det är svårt för dig. Du är smart, rolig och kärleksfull. Du är stark som en oxe och mjuk som en nalle och vi hör ihop.

Jag älskar dig

IMG_1388 (2)E

2 reaktioner till “Grattis Karak!

  1. Fina, mysiga Karak. Har aldrig tvivlat på vilken guldklimp den hunden är, trots att jag bara träffat honom en gång. Men det finns i hans utstrålning. Finns inte ett ont ben i den där – men djuret i honom finns givetvis, liksom i alla djur med allt vad det innebär. Som du skrev i ditt andra inlägg, vi gör både oss och djuren en ENORM otjänst genom att ”glömma” det.

    Ja visst är det fruktansvärt lätt för folk att döma ut när de av de hundratals sidor som finns i boken endast läser sida 52 i kapitel tre… Jag upplever samma sak med Eldar, som ju också är en väldigt känslig individ. För att förstå en sådan individ behöver man vara villig stt ge utrymmet för dom att visa hela spektrat av personligheten och ha en genuin och samtidigt ödmjuk vilja att försöka förstå. Där faller en enormt stor del av mänskligheten tyvärr bort..

    Grattis Karak och många kramar till er alla!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s