Instängd själ

Jag känner det väldigt tydligt, mer och mer för varje dag som går; jag mår inte bra i själen av att bo i lägenhet. Det var längesedan jag bodde i lägenhet, och när jag gjorde det var jag inte hundägare.

Vad gör man i en lägenhet? Självklart finns det hur mycket som helst att hitta på. Men det är som om inspirationen och motivationen har dött. Jag är van vid att bo i ett stort hus på landet där det i princip alltid finns någonting att ta tag i. Och om jag har känt mig rastlös har jag kunnat gå ut på gården och träna eller leka med hundarna, gå ut i skogen, köra drag eller you name it… Nu finner jag mig själv i en situation jag är väldigt ovan vid. Och min själ känner sig instängd. Visst, jag kan gå ut på en promenad, men då hamnar man i nån park, full med andra människor och hundar. Visst, jag kan ta bilen ut till skogen, men då blir det helt plötsligt en annan typ av företag. Dessutom är jag utan bil fram till onsdag nästa vecka, vilket inte gör frihetsinskränkningen mindre.

Jag tittar på hemnet varje dag, och känner att det är ett MÅSTE med hus. Och rätt så snart. Men vi tar sommaren först, sen tar vi tag i det här med jobb och köpa hus.

Och hundarna då? Självklart hade de ett härligare liv på gården. Men det går nog ingen nöd på dem, i alla fall inte på Amy och Karak som verkar tycka att varje promenad är lika spännande. Dia trivs inte i stan. Punkt. Och inte jag heller. Punkt. Men vi promenerar, busar, gosar, tränar tricks och gör vårt bästa för att ta oss igenom det här med glädjen i behåll.

IMG_3451 (2)E

 

3 reaktioner till “Instängd själ

  1. Förstår vad du menar. Längtar efter hus själv, men det står längre fram på listan. Som tur är har jag en skog bara några hundra meter bort. Men att bo i stan är ett företag när det gäller att hitta på saker. Jag hoppas att sommaren går bra för er, och att du hittar ett superhus att bo i! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s