Till dig Amy

Igår bokade jag in mig och Amy på en kurs i Nosework. Det är Hundhjälpen i Uppsala som har sommarkurser veckan efter midsommar. Är ju ett toppenbra tillfälle så här under sommaren när man kan gå dagtid, och dessutom känns det lite kul att det är varje dag, lite mer intensivt.

Amy har ju verkligen ett stort intresse av att nosa, och jag har redan tränat henne lite i sök och spår, vilket hon tycker är superkul, så därför valde jag att gå kursen med henne. Jag tror att det kommer att vara som klippt och skuret för henne.

Jag slås väldigt ofta av tanken vilken fin hund Amy faktiskt är. Det är lite lätt att ”glömma bort” henne eftersom Karak och Dia är två väldigt krävande hundar vilket får mycket uppmärksamhet. Amy är den där snälla hunden som står bredvid och väntar medan jag tränar Karak vid hundmöten eller när jag hanterar Dias olika rädslor. Jag är alltid noga med att berömma och belöna Amy, och att inte ta henne för given. Jag har haft henne i snart fyra år, och vi har gjort en enorm resa tillsammans.

När jag köpte Amy var hon en livlig hund som drog i kopplet, var jobbig vid hundmöten, omöjlig att ha lös och lite allmänt svår. Nu är hon min superfina tjej, trygg i alla lägen, går fint i koppel (för det mesta, hon är fortfarande husky!), jätteduktig vid hundmöten och väldigt fin att ha att göra med. Lugn, stabil och snäll så in i norden mot allt och alla; barn, människor, hundar, katter… Hon är tålmodig och så lydig som jag någonsin kunnat önska utifrån hennes förutsättningar. Och att jag kan ha henne lös vid givna tillfällen är en sådan seger!

Jag fick veta för inte så länge sedan att Amy är ett år äldre än vad jag har trott. Det beror på att de vi köpte henne av sa att hon var född 2009, men nu när jag tillslut kom i kontakt med hennes första ägare visade det sig att hon är född 2008. Så i oktober blir min fina tjej 8 år. Det känns helt jättekonstigt. Jag har ju liksom förlorat ett helt år… Hon är ju gammal! Det skrämmer mig, att tiden springer ifrån oss. Men än hoppas jag att hon har ett par eller några år kvar att ge oss. Förutom tveksamheter kring hennes rygg så är hon en pigg, glad och frisk hund med mycket fart i.

Du är min äldsta skatt och eviga följeslagare och jag älskar dig ❤

IMG_4066 (2)E

 

 

2 reaktioner till “Till dig Amy

  1. Tiden med en hund går så alt for fort. Jeg har snart bare gamle hunder, men håper hele tiden at de skal leve ”evig”. 11, 8, 6, 5 og 4. Man må kose seg med dem mens en har dem, en vet ikke hvor lenge det varer. Det er vel alltid slik når en har mer enn en hund… det er alltid en som krever mer enn de andre og en som alltid venter på sin tur.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s