Bad day

Idag har jag haft en rätt så dålig dag. Den började bra med att syster kom hit på lite frukost och brädspel och fortsatte bra med en lunch på stan med mamma. Men efter ett samtal om midsommar och hundproblem, eller snarare Karakproblem, så fick jag en sån där tung sten i magen.

Det finns allergiker där vi firar midsommar så hundarna är inte välkomna i storhuset. Det går ju att lösa genom att vara ute på gården samt att de får vara i den andra stugan där vi sover. Sen var det ju det här med att Karak är lite speciell och att grannarna har hundar osv… Så jag satt på eftermiddagen och tittade på pensionat men insåg snabbt att det inte gick att få plats med så här kort varsel.

För mig är det ju inga problem att hundarna följer med utan det är återigen andra som sätter lite käppar i hjulet. Men jag har bestämt att göra det bästa av situationen.

Karak har haft en dag då han har verkat väldigt understimulerad, varit väldigt stressad vid hundmöten. I det höga tempot bredvid honom lyckades jag trampa rakt ner i en grop i parken där vi gick och jag ramlade handlöst under ett gällt skrik av smärta. För ett ögonblick var jag övertygad om att jag till råga på allt brutit foten lagom till midsommar, men tack och lov kände jag rätt snabbt att så inte var fallet utan att det rörde sig om en stukning.

Sen kom jag på att jag ju skulle betala in handpenningen för bilen, men då fick jag hjärnsläpp och kunde absolut inte komma ihåg koden to bankdosan så det sket sig. Så nu får jag pallra mig iväg till bankkontoret imorgon bitti och be dem hjälpa mig.

Det jag märker är tyvärr att mina krafter att ta tag i allt sånt här har börjat sina efter allt som har varit med gården och konflikter hit och dit. Jag är rädd om min hälsa och känner att problem måste lösas och bekymmer elimineras.

Great day! Nu ska jag sova och så tar jag nya tag imorgon!

image

3 reaktioner till “Bad day

  1. Va synd att det är allergiker där ni ska vara i midsommar! Jag hoppas det går bra ändå med hundar och allt!
    Ta ett problem åt gången! Du har säkert hört det förut med, men ta det lugnt och tänk på hälsan. Håller tummarna att stukningen går över snabbt!

    Gilla

  2. Låter som om vi haft snarlika dagar idag… Hehe, har en sak börjat gå fel så verkar det komma fler problem i snabb följd under dagen… Konstigt det där. Vår dag började med att jag skulle köra mamma till veterinären med sin nya katt som hon nyss fått. Enligt uppgift skulle han vara ca 3 år och kastrerad men mamma trodde inte att han var kastrerad utifrån hans beteende och hon trodde också att han var mycket yngre för han ä rätt så liten…Någon kastrering blev det inte, för det var redan gjort och veterinären trodde att han nog visst är ca tre år… Hursomhelst, Nanook åkte i skåpet som vanligt och katten fram, i mammas knä eftersom han vägrade gå in i kattburen. Mamma köpte med sig två påsar matt till katten som vi så klart lade i skåpet. De påsarna var inte hela och fulla när vi stannade bilen… Jag borde naturligtvis ha tänkt på hur hungrig stackars Nanook var efter några dagar med diarré och därav mycket mindre mat… 😦 Vet inte hur mycket katt-torrfoder han fick i sig men hans mage har varit rött uppblåst idag, jag har fått promenera mycket med honom. På en av dessa promenader for han in i gräset vid älvkanten och innan jag hann stoppa honom hade han slitit tag i en död hare! Fy, jag hoppas inte den bar på någon smitta eller något! Jag tror dock att någon dödat den för den såg ut att vara biten i, den trasiga stackarn såg rätt illa behandlad ut. Det kanske kan ha varit en lös hund? Eller vilka fler djur tar harar? Det låg en massa päls från den runtom. Sedan har det varit en massa annat småstrul också… som sagt ett problem kommer sällan ensamt. Ett härligt dopp blev det i alla fall innan dagen var slut… Hoppas att din och min dag blir bättre imorgon! Imorgon skulle jag ha träffat en kompis som jag inte sett på evigheter men hon avbokade pga läkarbesök. Jag skall dock ta mig ut i skogen på långtur med min kompis som alltid följer med överallt! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s