Midsommar i paradiset

Min familj har en sommarstuga på en ö som heter Bremön. Den ligger utanför Sundsvall och vår stuga ligger mitt i en liten fiskehamn från 1700-talet. Ända sedan jag var barn har jag tillbringat somrarna där och kallat det för min paradisö.

Jag insåg ett par veckor innan midsommar att jag inte varit där på fyra år. Det är väldigt sorgligt och beror på många olika saker. Så i år bestämde jag mig i alla fall för att vi skulle åka dit till midsommar. Det är inte så bara det, då man måste ta sig dit i båt, vilket gör att man är helt beroende av väder och vind. Från nordöstra sidan, där vår hamn ligger, är det ett stort hav, och på andra sidan havet ligger Finland. När det blåser är det stora krafter som sätter in, och driver enorma vågor mot ön. Men vi hade väldigt tur, för när vi kom till Lörudden (hamnen varifrån man åker ut till Bremön) så var det blå himmel och lugnt på havet.

Det var första gången Karak åkte båt (vad jag vet i alla fall), och han stod på bryggan och tjöt för att han inte vågade hoppa ner i båten. Det slutade med att jag fick lyfta ner honom och Andreas som stod nere i båten fick ta emot. Men väl nere i båten gick allting jättebra.

På midsommarafton vaknade vi till dimma, men på eftermiddagen, lagom till dansen runt majstången på ängen, klarnade det upp och blev soligt och varmt. Traditionen är att alla samlas på ängen, först till dans, och sedan fika.

 

Resten av helgen ägnade vi åt att gå promenader med hundarna, äta och dricka gott, skämta och skratta en massa, bada hundarna i havet och ha det allmänt bra! Förutom jag och Andreas så var min syster och hennes man där, min mamma och hennes man, min bror och hans familj samt min moster.

Igår kom jag tillbaka till Uppsala med glädje i kroppen. Det gav mig väldigt mycket att ha fått tillbringa den här midsommaren på min paradisö med alla personer och hundar som jag älskar.

 

En tanke på “Midsommar i paradiset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s