Karak planerad för parning

Det är otroligt roligt att få berätta att Malamutepacklife Emelie har valt ut min käraste Karak till parningen med Alta, som ägs av Sara passout! Parningen är planerad till nästa löp och det ska bli väldigt roligt att få följa allt detta.

Alta och Karak känns som en väldigt bra kombination, och så himla stiliga båda två! Det som också är så roligt är att Sara är en av mina bästa vänner numera, och det ska även bli kul att lära känna Emelie. Nu hoppas vi bara att allt ska flyta på som planerat och att det blir små undersköna valpisar.

PicMonkey Collage

11 reaktioner till “Karak planerad för parning

 1. Karak är otroligt snygg men har du inte skrivit att han har en del problem med andra hundar? Jag är väldigt nyfiken på hur uppfödare väljer ut vilka hundar de tar valpar på, jag skrev om detta i ett blogginlägg men har inte fått några reaktioner på det vilket är synd. Jag efterlyste just information från uppfödare, vilka kriterier de utgår ifrån och hur de ser på t.ex. beteende mot andra hundar. Frågan väcktes i mig av två orsaker. Dels för att min Nanook inte direkt har varit problemfri med andra hundar och hans uppfödare ändå tog en kull efter honom och hade planerat att ta två ytterligare. Dels efter att ha läst i flera böcker att hanhundarna tenderar att bli mer och mer hanliga i utseendet då detta premieras på utställningar och att detta leder till mer problem med hanhundarna som blir övermaskulina pga. den höga testosteronhalten (som är det som bidrar till det maskulina utseendet) och att detta ger problem med hanhundsaggressivitet och ibland även överaktivitet. Läs gärna mitt blogginlägg och kommentera, jag är väldigt nyfiken på vad andra tycker och främst hur uppfödare resonerar.

  Gilla

  1. @nanookhundsson – Självklart har vi i detta val av hane inte bara gått på utseende.
   Det är allt för många andra saker som man måste se över som uppfödare inte bara kring valet av hane utan även kring tiken. De frågor du har efterlyst över sociala medier rekommenderar jag dig att ta reda på via ex. en uppfödarutbildning eller genom att kontakta större kennlar och fråga dom rakt ut. 🙂

   Att din Nanook har problem med hundmöten kan bero på massor med olika saker som inte är pga. avel, detta rekommenderar jag dig att kontakta en hundpsykolog för så att du får en bra beskrivning över hans mentalitet, träningschema och en plan över vad han behöver för att bli mer dämpad i dessa situationer. I Karaks fall måste jag hålla Johanna om ryggen då det är så att Karak inte är van vid stadsmiljö och pga. andra omständigheter som flytt m.m. så reagerar många hundar på detta sätt. Hur han är mot flocken är guld och vi älskar hans arbetsglada skalle! Det kommer bli superfina valpar som vi ser fram emot massor! 🙂

   Gilla

 2. Passout – Livet med fyrfotade, jag har missat ditt svar på min kommentar här. Jag har redan tagit hjälp med min Nanook och som jag har skrivit om så är han en helt annan hund nu än då han kom till oss vid 1,5 års ålder. Jag är mycket väl medveten om att det inte bara är generna som spelar in i hur de är mot andra hundar, i Nanooks fall så hade han ju t.ex. flyttat runt 5-6 gånger innan han kom till oss och jag är rätt så säker på att han inte utvecklat dessa problem, eller åtminstone i mycket mindre grad, om han hade fått en trygg start i livet istället. Någon uppfödarkurs är jag inte intresserad av att gå, jag skall inte bli uppfödare. Jag skulle så klart kunna ställa dessa frågor rakt ut till uppfödare men det finns ju ganska många och jag tänkte att jag borde nå åtminstone några av dessa genom Draghundsblogg-sidan på Facebook. Jag vet inte om ni är registrerade uppfödare. Jag tänker att man som uppfödare kanske borde vara intresserad av att besvara och diskutera sådana här frågor, det borde ju ses som en fördel kan jag tycka att folk (ev. blivande valpköpare) är intresserad av ens avel. Så jag tycker det är synd att inte en enda uppfödare/ kennel visat intresse av detta. och när det gäller Karak så var väl han i ett ganska seriöst slagsmål hos förra ägaren med en annan hane?

  Gilla

  1. Kommentaren du svarar på nu skrevs av passout, som äger tiken. Jag håller med dig om att det är en viktig frågeställning, men känner att det i så fall är malamutepacklife du ska vända dig till, då det är hon som är uppfödare. Jag som ny i branschen och ägare till hanen tar in all kunskap jag kan få från erfaret folk. När det gäller Karak så växte han upp med en äldre hane, som flög på honom när han var liten, vilket gjorde att de inte kom överens sen. Karak har en del problem med hundmöten, men han går ihop med de flesta hundar som han får bekanta sig med. Alla hundar kan hamna i slagsmål om det vill sig illa; det är djur vi har att göra med. Jag som lever tillsammans med Karak upplever inte att han har problem med andra hundar. Han kan ha svårt för vissa andra hanar och det ser jag inte som något som gör honom olämplig att använda till avel.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s