Ready for hard work!

Äntligen blir det blod, svett och tårar, alltså hårt arbete. Ni förstår, det är synd om mig. Alltså, ingen förstår mig. Alla pratar om hur härligt väder vi har det, och de fasar för vintern som är på väg. Och ja bara NEJ! Jag blir lite deprimerad varje dag jag vaknar, tittar på SMHI och ser att det ska bli ännu en dag med äcklig värme och solsken. Jag lääääängtar så efter hösten, efter kylan. Varför kan ingen bara förstå att det här med värme är överskattat?? Ja visst, det är skönt när man ligger på en beach, men vem fan gör det i Sverige i september?

För mig handlar det om att ha möjlighet att vara aktiv, att göra det man tycker om. Jag vill dra med hundarna, gå långa skogspromenader, jogga med hundarna.. vara AKTIV. Det är för varmt för det om det är 18 grader och stekande sol! P.S jag hatar att svettas!

Idag var vi ute i skogen här intill där vi bor för första gången. PREMIÄR!! Helt fantastiskt! Äntligen lite höstväder och skitiga glada hundar. Folk ojjar sig om hundarna rullar sig i leran, medan jag bara känner lycka. Äntligen får de vara HUNDAR. Jag skiter i min soffa; de får väl vara ute tills de har torkat. JAG ÄLSKAR SMUTSIGA OCH LYCKLIGA HUNDAR. Dia och Karak har tävling till varje gyttjepöl, det här är det bästa de vet!

Det jag älskar med allt det här är att det krävs mycket av mig som hundägare. Man måste alltid tänka, ligga steget före och utveckla sig själv för att lyckas med den här typen av hundar. Det är svårt att ligga på latsidan. De bär på en urkraft som är häftig att få uppleva, och de tar med mig på äventyr som jag inte upplever med andra raser.

Så nu hoppas vi att hösten är på gång på riktigt, för nu är vi redo för hårt arbete och ett riktigt draghundsliv!

img_6700-2eimg_6670-2eimg_6639-2eimg_6717-2eimg_6744-2eimg_6661-2eimg_6685-2eimg_6757-2eimg_6774-2eimg_6668-2eimg_6664-2e

4 reaktioner till “Ready for hard work!

  1. Du er ikke alene om å ønske kulde og vinter 😉 Jeg bor heldigvis langt nok nord til å ha kommet godt i gang med høsttreninga. I dag ble det 17 km med sparkesykkelen 😀

    Gilla

  2. Värme är överskattat! Visst kan det vara skönt, men max 20 grader på sommarn! Gillar dock fina höstdagar, som är sådär krispiga och soliga, utan att vara varma! Dock är det ju bara varmt just nu. :/

    Men givetvis ska hundar få vara hundar! Är så avis på alla som bor i hus och har möjlighet att låta hundarna vara ute efter gyttjebad å lerpölar! Det går väl hyfsat bra i lägenhet, efter lerbad å saker. Man får ta en längre prommis helt enkelt! 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s