Där själen hör hemma

Livets väg verkar vara som en checklista där man ska bocka av det ena efter det andra. Inte minst handlar det om att skaffa sig ett jobb så att man kan försörja sig och sin familj. Och det är just det som inte är så j-vla enkelt som man kan tro. Jag har liksom aldrig trivts med åtta-till-fem-jobb, komma hem, laga mat och sen titta på någon intelligensbefriad realitysåpa på tv. Jag vill något annat med mitt liv.

Det är därför jag de senaste åren verkligen känner att jag har ”hittat hem”, när jag började bo på landet och leva ett annat typ av liv. Men jag har ju försökt få det att gå ihop med åtta-till-fem-jobb, vilket har gått rätt dåligt om jag ska vara ärlig.  Nu har jag faktiskt tillslut accepterat att that’s not my way of life. Och det är därför jag nu känner att jag verkligen måste satsa på något eget, min egna idé. Jag kommer aldrig hitta min plats annars.

Det är som om jag har svårt att leva i dessa två världar samtidigt. Hundlivet, lantlivet och draglivet får mig att må sååå bra. Men stressen, stadslivet och den akademiska karriären har hittills bara fått mig sjuk. Och tro inte att jag ser ner på det sättet att leva. Jag har många gånger önskat så innerligt att jag kunde hitta min plats i den världen.

Jag har inga problem med att jobba hårt, men det måste vara med någonting som får mig engagerad, och jag vill inte känna mig så splittrad som jag har gjort tidigare. Det är så lätt att känna att det är mig det är fel på. Men faktum är att den mänskliga hjärnan faktiskt inte är skapad att hantera långvarig stress som vi har i det moderna samhället. Vår hjärna är utrustad att hantera tillfällig stress, men sedan behöver den vila. Det är därför det är så viktigt att ha en fristad från stressen. Att kunna stänga av.

Efter många år av ”det är mig det är fel på” har jag tillslut insett att jag måste anpassa omgivningen istället för att anpassa mig själv.

20161006_14113820161006_14103120161006_000353-1fj

4 reaktioner till “Där själen hör hemma

 1. Ska bli så spännande att följa ditt äventyr med att starta eget, om det är det som kommer hända nu! 🙂
  Och delvis tack vare dig så har jag insett att jag måste hitta min grej jag med! Men visst fixar vi det här! 😀

  Gilla

 2. Asså, wow. Du anar inte vilka känslor som just nu stormar i min kropp, det där är PRECIS vad jag har tänkt i flera år. Jag trivs inte heller med åtta-till-fem-jobb, det tar ur all kraft, all energi och slutar oftast med att jag är helt sänkt efter ett par veckor. Samtidigt så har jag ju egentligen inga problem att arbeta hårt. Snarare ogillar att sitta still och rulla tummarna. Letar fortfarande efter min plats, är på väg att ta studieuppehåll just nu och söker tillfälligt jobb…

  Får jag fråga vad du ska starta för eget? 🙂 Har varit inne på det också , just för som du säger att det är så otroligt svårt att få ihop det där med hundliv, hemmet och drag. Jag älskar just de bitarna i mitt liv, det är sånt som får mig att orka ta mig framåt i livet. Men man behöver ju ha en inkomst… Tyvärr får jag ofta höra att jag vill så mycket, att jag kanske tänker för stort… :/
  Hoppas dock att det kommer funka bra för dig, så kanske även jag vågar testa mina vingar !

  Gillad av 1 person

  1. Vad skönt att det finns fler som känner som jag :p Våra planer för att starta eget är ännu i planeringsstadiet, men det vi har tänkt är hunddagis + pensionat och att varva det med t ex webshop och lite annat. Jag tycker inte att man ska vara rädd för att tänka stort, däremot måste man ju tänka hyfsat realistiskt 🙂 Hoppas du också hittar din väg!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s