Räcker det inte med hundar?

Jag vet inte hur ni andra draghundsmänniskor har det, kanske umgås ni bara med likasinnade, kanske ni aktivt väljer bort personer som inte förstår, eller kanske ni har det som jag, samt en envis vilja att gå sin egen väg.

Hur många gånger har jag inte fått höra räcker det inte med hundar? Som om det handlar om ett slags osunt beroende. (Ett beroende är det ju, men typ det mest sunda beroendet jag kan komma på.)

Okej, låt mig förklara: jag har en livsstil där jag håller på med draghundsport. Min dröm och mitt mål är att ha ett litet spann att köra barmark på sommarhalvåret och släde på vintern. Jag kanske inte pratar tio hundar, men väl en fyra, sex stycken. Så ur den synpunkten så nej, det räcker inte med tre hundar, speciellt inte eftersom en börjar bli lite äldre och en är opålitlig när det gäller dragviljan.

För det andra så ser jag ingen skillnad på att man har en hobby som gör att man vill ha många hundar, en del har fem, sex bilar, andra har en väldans massa ungar osv. Jag skulle ju aldrig säga till en sån person att räcker det inte med bilar, räcker det inte med ungar? Även om det räcker med en bil och en unge för mig så skulle jag inte säga det eftersom jag förstår att det är en hobby och en livsstil för dem. Personligen gillar jag folk som tydligt har en hobby och ett ”kall” här i livet, för de brukar ha lättare att förstå än de som lever ”svenssonliv”.

Jag ska avsluta med att säga att det finns många i min umgängeskrets som är helt fantastiskt förtjusta i mina hundar och som gillar det jag håller på med, och helt naturligt blir ju att man kommer de personerna närmare. Och resten har nog börjat förstå att jag vill leva ett annat typ av liv än vad de är vana vid.

Så nu längtar jag såå efter vår tillökning i flocken, var den än finns….

img_1268-2eee

En tanke på “Räcker det inte med hundar?

  1. Du er ikke alene 😉 De fleste forstår ikke hvorfor jeg trenger flere hunder, og jeg fikk mange kommentarer i starten, men nå har de fleste gitt opp. Første gangen noen kommenterer antallet hunder (og jeg har bare tre) forklarer jeg hvorfor jeg har flere, om folk fortsetter å mase på det sier jeg rett ut hva jeg syns om at andre blander seg eller smeller tilbake at jeg ikke skjønner hva de skal med tre unger eller motorsykkel eller hva de velger å bruke tida si på. Synd at jeg må bli utrivelig tilbake for at folk skal la saken ligge, men jeg har kommet dit at jeg ikke gidder å la folk hakke på meg for det. Å flytte så langt nord-øst du kommer i Norge hjalp også :p Her er det mange hundekjørere, så her skiller jeg meg ikke spesielt ut og folk sørpå har bare gitt meg opp og akseptert at jeg er hu sære :p

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s