Drag med skitig hund, tassalva och början på en dröm

När jag slår upp ögonen på mornarna har jag svårt att somna om på grund av alla tankar kring hundgård, företag, drag, hundträning, husrenovering, ekonomi, valp, valp, hund (och så vidare) som börjar härja runt i mitt huvud.

Idag har vi haft en synnerligen produktiv dag. De är de dagarna som är som bäst. Upp och äta frukost och sen klä på sig, värma upp hundarna, pumpa däcken på vagnen, sela på hundarna och sen släppa bromsen. Det blev en lyckad runda, bortsett från att vi mötte ett par jägare, varav en fraktade sin triumf i form av en stor tung älgkropp bak på sin traktor, och Amy glömde bort draget för en stund och sprang med nosen i backen. Så det var mycket i farten på våra små grusvägar, men alla möten gick jättebra.

Hundarna var inte ens trötta på sista sträckan upp till huset, Karak tuggade fradga och var svart om benen efter att ha badat i ett sumpigt dike under pausen som vi tog, men verkade som om han gärna hade tagit en sväng till. Amy var uppspelt efter mötet med den döda älgen. Väl inne i soffan undersökte jag deras tassar som jag brukar, och Karak har lite sprickor, så jag invigde tassalvan jag köpte för ett tag sedan, och så får jag kolla runt efter skor åt honom.

20161011_130037 (1).jpg20161011_13373020161011_133807

Resten av dagen har vi arbetat med hundgården, fast beslutna att vi tillslut skulle bli färdiga, eller nästan färdiga i alla fall. Och efter ett par timmar så stod den där! Det behövs fortfarande ordnas så att de inte kan gräva sig ut, samt att Dia inte ska kunna klättra över, men det är småjobb. Det här är början på min dröm. Att ordna åt hundarna, göra plats för fler hundar och uppnå det där livet jag har velat ha i så många år nu.

20161011_14502520161011_15170720161011_171200

Så nu på kvällen, efter att ha arbetat så hårt, så fick det bli en pizza, ett glas vin och slappa slappa i soffan framför datorn och Downton abbey. Det har varit en bra dag idag.

20161011_191234

En tanke på “Drag med skitig hund, tassalva och början på en dröm

  1. Hej! Har läst din blogg en tag och gillar den verkligen! Ett litet tips är att ge lite kallpressad kokosolja i maten, tassarna blir så fina av det!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s