När jag hittade draghundsporten hittade jag mig själv.

Jag vet inte om jag har skrivit om det här förut, men det är någonting jag tänker på rätt ofta faktiskt. Och det är hur hundarna förändrade mig; både hur jag är och mitt sätt att tänka. Innan hundarna var jag en person som faktiskt inte var så förtjust i att vara ute i naturen. Att ta promenader var typ det tråkigaste jag visste, och den enda gången jag njöt av att vara ute i skogen var när jag plockade svamp. Jag har alltid älskat att åka slalom, men förutom det har jag inte varit särskilt förtjust i att vara ute på vintern. Jag har föredragit att sitta inne med tända ljus och en kopp te.

Och så skaffade jag hund, och hela mitt liv förändrades. En ny värld öppnade sig, både en inre och en yttre. Jag upptäckte glädjen i att promenera, att vara ute i naturen, att pulsa i snö, att bara gå och gå och gå. När hundarna hade kommit in i bilden fick allting en mening. Man gör allting tillsammans, även om det spöregnar eller är snöstorm och man bara måste ut, så blir det till någonting positivt. När jag tänker tillbaka på hur jag var innan hundarna kom in i mitt liv så känns det som om jag var en helt annan person, och jag älskar vad de har gjort med mig. Det är som att hitta hem.

När jag hittade draghundsporten hittade jag mig själv. Kärleken till hundarna och kärleken till farten samt vintersporten förenades i denna underbara aktivitet. Äntligen hittade jag en sport som verkligen passade mig. Och till skillnad från utförsåkning kan man njuta av draghundsporten i stort sett året runt (förutom under den korta svenska sommaren).

Djur får en verkligen att växa som person. Man har ansvar för en levande individ och man kan inte bara tänka på sig själv. De är en del av en annan värld och de tar med en på äventyr man inte skulle uppleva annars. Jag är så tacksam för hundarna och att de har lärt mig älska skogen, vintern och draget!

2 reaktioner till “När jag hittade draghundsporten hittade jag mig själv.

  1. Känner så väl igen mig i din text, det här inlägget! Förutom delen om draget som vi inte riktigt kommit in i än, så allt det andra! ❤

    Gilla

  2. Hundar förändrar verkligen ens liv ❤
    Har också, precis som du, förändrats som person. Blev mer öppen, mer social, vågade ta för mig mera. Hundar ger så otroligt mycket tillbaka. Eddie o jag hade inte riktigt hittat varandra, ofta konflikter och jag blev frustrerad. Men så fann vi draget, o där har vi verkligen blivit ett team. Han får göra det han älskar, d v s springa, och jag får ta del av hans glädje, min träningsglädje och uppleva detta otroligt häftiga samarbetet. Att han är liten för en draghund gör mig inget, det blir nästan ännu roligare då eftersom man blir ännu mer stolt över vad man åstadkommer tillsammans 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s