Oj, vad ska de säga nu?

Vår flockökning kom lite hastigt, men egentligen inte oplanerat. Det var ju Zelda som kom in lite på ett bananskal, men det var egentligen inte heller helt oväntat, då min pappa känt ett tag nu att det inte fungerar med Zelda och hans allergi.

Men det var ju fler draghundar vi ville ha. Och Zelda är nio år, fyller tio, så hon är ju ingen att räkna med i framtiden, och Amy har fyllt åtta. Hon har en hel del kvar att ge just nu, men inte på lång sikt.

Vi hade en ung polarhund eventuellt på g om ni minns, en vän till mig som behöver omplacera sin tik. Nu lutar det åt att hon ska omplacera hunden, så vi ska åka och träffa den och känna på hur det känns med flocken. Men vi drar ut på det lite, eftersom Dia löper.

Jag funderar lite roat (och lite nervöst) över hur min och Andreas familj kommer att reagera. Vad ska de säga nu? Från tre till fem hundar? Så länge man inte behöver hundvakt behöver de ju inte bry sig. Men ja, de tycker nog att vi är galna. Men då får vi väl vara det då, och jag får vara the crazy dog lady som har lurat ut stackars Andreas till obygden och draghundslivet, haha. Skämt åsido så var det ju faktiskt han som myntade uttrycket har man tre hundar kan man lika gärna ha tio och som fortfarande står fast vid det. (Så jag har fem hundar till godo sen! ;)) Jag oroar mig inte för vad folk tycker egentligen, utan mer för praktiska saker. Hur blir det när vi ska hälsa på mamma ute vid kusten? Jul och nyår, och sånt. Man får börja lura hem folk istället, eller skaffa hundvakt. Jag är ju lagd så att jag alltid tänker att allting går att lösa. För det gör ju det.

Och jag är ingen person som drömmer om att resa jorden runt, att gå på fest varje helg, att flänga hit och dit. Självklart är det kul att resa och att gå på fest ibland, men det är inte så att jag väljer bort hundarna för att man blir låst. För det får man ju höra; att man blir så låst med en massa hundar. Ja, det blir man, men som jag brukar säga: Jag har hellre en spännande vardag, där varje dag är ett äventyr och en resa! 

20161101_200123

3 reaktioner till “Oj, vad ska de säga nu?

  1. Åååh, va härligt med sambo som är så pass glad till hundarna! Och 5 till är ju ingenting! (säger jag som har 1) 😉
    Men så bra uttryck, hellre en spännande vardag! Nu har det väl varit lite äventyr här på sistone, även om vi ska iväg på ett idag. Men håller med dig, hellre en spännande vardag än fest varje helg!
    Och sen blir det ju vad man gör det till! Man får väl ha fest med vovvarna! 😉

    Gilla

  2. Nei antallet hunder har lite å si, det er hvordan flokken fungerer som har mest å si. Er det en harmonisk flokk på 10 er det mye mindre jobb enn 3 som ikke går sammen. Lykke til! Jeg har akkurat avlivet min eldste flat coated retriever som ble 11,5 år. Så nå har jeg ”bare” 4 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s