Idag ska det bli en spännande dag

Vi ska iväg med Karak till fantastiska Hundhjälpen som finns här i Uppsala. Jag har faktiskt bokat in en privattimme för att prata lite kring Karak, dels om hundmöten, men också lite mer allmänt om hur man på bästa sätt hanterar hundar i flock. Eftersom jag vill utöka vår flock, och det är i mitt största intresse att alla individer i flocken mår bra, tyckte jag att det kunde vara intressant och utvecklande att prata med riktigt duktiga hundtränare, och Karak är den som är ”känsligast” i mötet med nya hundar, och även i nya situationer i övrigt. Jag har ju varit hos Hundhjälpen med Dia några gånger, samt gått nosework med Amy, och jag gillar verkligen deras sätt att tänka och resonera kring hundträning. De är verkligen förespråkare av mjuka metoder och att man ska förstå sin hund och varför den agerar som den gör.

Efter denna spännande timme ska vi åka och hälsa på min vän och hunden som vi eventuellt ska ta in i flocken. Det verkar vara ganska akut för min vän tyvärr, eftersom hon har blivit skadad och har svårt att ta hand om hunden. Men allting hänger på hur det känns här hemma. Nu börjar det kännas som om Zelda har börjat komma in mer i flocken, stämningen är lugn och Karak verkar ha accepterat Zelda, han är mest fokuserad på Dia just nu, även om han inte är ens i närheten av vad han var när Amy var i höglöp sist. Kommer bli en del ylande från Karak i hundgården sen misstänker jag.

En annan härlig sak med denna dag: Det snöar ännu mer! ❤

img_9189-2e

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s