På jakt efter nya dragvägar

Medan snön töar bort och Dia frenetiskt försöker förföra Karak genom gallret på barngrinden försöker jag hitta andrum genom att leta efter nya dragvägar. Jag har svårt att sova, jag fantiserar om långa öde skogsvägar där man kan fara fram och lägga kilometer efter kilometer efter sig.

Jag tog Amy och Zelda, de två som står lite i skymundan, i skuggan av Dias löp, och vi tog bilen och åkte iväg för att leta efter de där vägarna som jag ser i mina drömmar. Vi har fina grusvägar där vi bor, men på vägen måste vi passera islandshästarna, grannen med hönsen, de där skällande hundarna på andra sidan hästhagen. Med Amy och Karak är det inga problem, men Dia har känslorna och instinkterna på utsidan känns det som ibland. Och sen så är det ju kul att hitta nya vägar.

Jag har suttit och studerat google maps i jakten på bra dragvägar, så jag åkte för att undersöka hur de ser ut i verkligheten. Och vi hittade en jättefin skogsväg, bred och fin. Åker dit med cykeln så fort isen har smält, och sen blir det släden så fort snön kommer tillbaka. Sen har jag fler vägar som ska undersökas.

Jag räknar dagarna tills Dias löp är över. Det lustiga är att Karak är hyfsat lugn (förutom om han är i hundgården och Dia är inne, när han är inne och Dia är ute är han lugn), men Dia har visat en sida jag aldrig sett förut, galen löptik skulle man kunna sammanfatta den som, haha!

20161117_13025120161117_130005

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s