Stress och rutiner

Att ha en förhöjd känslighet mot stress är något som många tvingas leva med. Har man en gång tänjt för mycket på kroppens förmåga att hantera stark stress, så kan det bli bestående skador. Så nummer ett är att lyssna till signalerna och säga stopp i tid!

Man möter ju utmaningar hela tiden som sätter förmågan att hantera stress på prov; jobbet, människor, djur, bilar, ekonomi, oförutsedda händelser. Det är just när någonting i rutinerna förändras som jag själv drabbas hårdast. När saker och ting ställs upp och ner och man måste nyorientera sig.

Det är nog därför jag ofta ligger sömnlös under sådana perioder, för jag ligger och grubblar över hur jag ska få in nya rutiner för att minska stressen. För mig är det a och o att få in nya rutiner i kaoset. Det är när man sitter där handlingsförlamad och varken vet ut eller in som stressen är som värst.

Och nu börjar jag även hitta rutiner i det här med löpet. Eftersom vi bara har en hundgård än så länge så varvar vi hundgård, inhägnad och inomhus, samt att vi delar på dem för att aktivera dem på olika sätt. Dia och Amy får gå ut i hundgården på morgonen medan Karak är inne och vi äter frukost. Dia har lite svårt att slappna av i hundgården så när jag tar in henne sen är hon trött och vill vila. Då kan jag passa på att göra saker med Karak. Sen är förhoppningsvis han nöjd ett tag, då får han vara ute på gården eller i hundgården och jag tar mig an Amy och Zelda, och så vidare, så håller jag på. På kvällarna är det pip och tjut, men efter ett tag kan de lugna sig och somna i olika rum, och då är jag också trött, hehe. Men som sagt, bara jag har mina rutiner som fungerar så rullar allting på!

20161118_102936

 

En tanke på “Stress och rutiner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s