Lilla stjärnskottet

Nu börjar vi se slutet på Dias löp, och hux flux fick vi hem lilla stjärnskottet Akira, tiken vi bestämde oss för att ta emot (förutsatt att hon fungerade bra i flocken) för ganska länge sedan nu. Tanken var naturligtvis att hon skulle komma efter Dias löp, men på grund av en svår och akut livssituation för min kompis så tog vi henne ett par dagar tidigare. 

Den här sista tiden i Dias löp har vi löst situationen bland annat med att jag och Andreas har delat upp oss, jag har varit hemma med Amy och Karak och han har varit hos sin pappa med de andra. Det har fungerat väldigt bra. Det har också gjort att Akira har fått en lugn start, och fått tillfälle att lära känna hundarna en och en.

Tanken har länge varit att få in en till draghund som man kan satsa på framöver, och Akira har verkligen potential. Hon är ung (1,5 år), glad och livlig, och älskar att springa! Hon är försiktig, men inte skygg, framåt men samtidigt mjuk, så hon passar superbra in i flocken. Karak är jättefin med henne och Dia har verkligen fått en lekkamrat.

Idag, efter en dragtur med Amy, tog jag på dragselen på Akira och midjebältet på mig själv och så tog vi en joggingrunda för att hon skulle få känna på det här med att dra (hon har inte dragit tidigare). Och det kändes verkligen som om hon älskade det från första stund, hon var inte rädd för att ta i, och hon var lätt att peppa. Jag ser verkligen fram emot att få se henne utvecklas.

20161123_12102020161123_12043520161123_08595120161123_090233

Dia, Akira och Amy i hundgården

20161123_085824

Akira gillar att gräva!

20161121_135704

Karak och Akira

img_9318-2e

Fina Akira ❤

En tanke på “Lilla stjärnskottet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s