Affärsplan, utbildning och huvudet fullt

Inspirationen kommer och går, och min är särdeles lättpåverkad av yttre faktorer, särskilt av stressfylld natur. Jag hade en svacka under löpet då det var svårt att vara kreativ och innovativ. Men nu lägger sig ett lugn över oss härute på landet, och då återkommer inspirationen med full kraft.

Jag har, sedan jag var barn, haft ett huvud som har en tendens att hela tiden fyllas med idéer. Ibland lite för många, vilket resulterar i att det blir svårt att sortera bland sina egna tankar. Mitt problem är att jag samtidigt är lite feg. Men jag har ju bestämt mig för att strunta i min feghet, att ta tag i mina drömmar. Att våga.

Det är skillnad på att vara realistisk och att vara pessimistisk, det är skillnad på att vara modig och på att vara dumdristig. Det är skillnad på att vara försiktig och på att vara feg. När man ska starta upp någonting är det bra att vara realistisk men inte hindras av alla problem, att vara modig men inte dum, försiktig men att samtidig våga ta steget. Det här har jag i huvudet hela tiden, för jag vill att det ska bli bra, att det ska bli någonting som liknar det jag har i huvudet.

Så nu är affärsplanen klar i alla fall och jag jobbar vidare med utbildningen. Det som känns skönt är att jag har stöd av arbetsförmedlingen i den här processen, så jag känner mig inte ensam. Det är en projekt som arbetas fram tillsammans med andra. Så när vi väl startar så finns det folk som tror på oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s