Jag har ett tydligt mål

För mig är livet en ständig utmaning, faktiskt. Ibland känner jag mig så jävla avundsjuka på de där människorna som bara vaknar, går till jobbet, jobbar, hämtar ungarna, kommer hem, lagar mat, fixar i hemmet och sen ser på tv. Och är nöjda med det! Tro mig, jag har så otroligt många gånger när jag var yngre faktiskt trott att det är nåt allvarligt fel på mig. Men nu när jag är äldre vet jag att det finns en hel del människor där ute som är som jag.

När det känns övermäktigt att gå till affären och handla, att mingla bland folk, att ringa hit och dit, att hantera verkligheten, när allt det känns som ett jävla helvete. Då är det som en käftsmäll när någon frågar om jag verkligen ska ha kvar alla hundar, om jag verkligen orkar med alla djur. Ursäkta? Ska jag göra mig av med det som verkligen GÖR MIG LYCKLIG? Ska jag överge mina drömmar, det som definierar mig och gör att jag faktiskt kan tänka mig att livet är härligt, ÄR DET DET SOM SKA BORT?

För ett par år sedan hade jag en helt underbar terapeut. Hon sa till mig: Det är inte du som ska anpassa dig till din omgivning, det är du som ska anpassa din omgivning efter vad som får dig att må bra. Det är ord jag bär med mig hela tiden.

Jag tror faktiskt att de som delar min förmåga att sätta sig in i andras situation, att veta vad det innebär att verkligen kämpa med något, de dömer andra mindre. Jag läser ofta på bloggar om folk som får ta emot skit från andra, och det har man ju varit med om själv också, så helt brutalt oönskat mycket, och jag kan säga att det sätter spår. Särskilt i en person som redan är skör.

Jag blir så fruktansvärt arg på människor som helt okänsligt ger sig på andra, öga mot öga, eller över internet, det spelar ingen roll, man kan göra så otroligt mycket skada. Ärligt talat så har man INGEN ANING om vad andra människor går igenom. Sparka inte på någon som kanske redan ligger ner. Jaha, du har läst någons blogg, eller du har hört några rykten… Det betyder faktiskt inte att du vet ett skit om hur verkligheten ser ut. Vi vet bara vad vi har hört eller läst. Egentligen väldigt ointelligent att tro att det speglar en korrekt bild av verkligheten. Det är ju inte en slump att mobbade personer tar livet av sig. Jag har faktiskt själv en bekant som tog livet av sig för snart sex år sedan. Hon tog en jävla massa skit från en massa elaka människor och sen orkade hon inte leva längre.

Det har tagit några år, men jag har i alla fall ett tydligt mål, och det hjälper mig oerhört mycket när jag ska guida mig själv genom livet. Jag vet vad jag vill, och jag vet vad jag inte tolererar längre.

 

6 reaktioner till “Jag har ett tydligt mål

 1. Låter helt underbart att du kommit fram till vad ditt mål är, vad du vill och kan! 😀 Själv håller jag på att försöka ta reda på det, men en sak vet jag, och det är att djuren är det bästa! Dom som får en att må bra, även i dom värsta stunder!
  Ta hand om dig, djuren och karln din med! ❤

  Gilla

 2. Du er slett ikke alene om å nyte naturen. Tror menneskene er delt i to, de som jobber fordi de trenger penger og de som lever for jobben. Jeg har kuttet ut alle som ikke forstår at jeg kan ha 4-5 hunder rundt meg og trives best med det. Jeg ble så lei alle som kommenterte… hvordan orker du det. At du gidder det. De som knapt ofret hundene et blitt en gang når de kom på besøk, og jeg kunne ikke finne på å ta med en hund eller to når jeg var på besøk. Nei en har et liv og det skal nytes. Ikke leves etter det andre mener er best og mest sømmelig.

  Gilla

 3. Hej!
  Jag följer som sagt även dig på instagram, tycker dina bilder och ditt liv är skitbra, du omger dig med dina djur(djur är livet). Tyvärr har jag bara en hund och en katt då båda dem mår bäst av att vara ensamdjur, annars skulle jag ha fler hundar! Ser så himla gött ut att ha draghundar, har alltid älskat draghundar och se deras glädje när de får dra och motionera=) Du ger flera hundar ett fantastiskt liv och de mår så bra när de har en uppgift!
  Jag är sjukskriven och har jättesvårt med jobb, jag fick jobb på ett katthem som jag älskade men jag började jobba dygnet runt istället, svara på mail om nätterna och jobba på dagarna. Så jag blev utbränd. =/ Så nu ska jag starta om igen, *suck* vet inte med vad. Hatar julen nu när alla vill höra vad min plan är, hur det går och så vidare=/

  Gilla

 4. Det här var riktigt kloka ord, tack för att du delade med dig av dem, jag borde nog rama in dem någonstans… 🙂 ”Det är inte du som ska anpassa dig till din omgivning, det är du som ska anpassa din omgivning efter vad som får dig att må bra.”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s