Jag åkte och kom hem förälskad

Tidigt på onsdagsmorgonen rullade vi iväg, med bilen full av hundar och packning, mot Åretrakterna i Jämtland. Vårt resmål var Sulviken och Team snowquest. Vi har efter en lång tid av längtan, äntligen bestämt oss för att ta hem en malamutevalp, och vårt val blev Snowquest, dels på grund av att det passade bra tidsmässigt, och sen för att de visar på engagemang och kärlek till rasen, och jobbar väldigt mycket med social- och med miljöträning av valparna, vilket är väldigt viktigt för oss. Det blir ju allt mer tydligt att vi vill och behöver fler bra draghundar, det blir skört när man ”bara” har fyra, och två av dem inte alltid är att räkna med. Så det ska bli hur kul som helst att få in nya och förhoppningsvis taggade individer i framtiden 🙂

Visst, det är en lång resa, men när man har passerat Sundsvall så öppnar sig ett fantastiskt vackert norrländskt landskap som man kan njuta av från bilen. Sjöar och berg inpå varandra, norrländska gårdar och små byar.

Jag åkte och kom hem förälskad; både i Norrland och i valparna. Underbara små varelser, nyfikna, framåt, sociala och gosiga. I kullen finns det tre tikar och det är ännu inte bestämt vilket som blir vår, men de är superfina allihop.

Igår var vi även på arbetsförmedlingen för att få vår affärsplan bedömd. De tyckte den såg bra ut, så vi blev godkända! Kändes jättekul så troligtvis blir det till att köra igång i februari. Mycket roligt att se fram emot!

20161215_09464820161215_10004120161215_094659

Mamman till valparna, superfin och snäll tik ❤

20161215_103145

Våra hundar fick en egen hundgård

20161215_092127

Vackra Norrland

3 reaktioner till “Jag åkte och kom hem förälskad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s