Att prova sig fram

Det här med drag handlar verkligen om att prova sig fram. Alla hundar är olika och fungerar på olika sätt i olika situationer, också framför släden, det har jag verkligen blivit varse.

Vi provar oss fram genom att byta plats på hundarna i spannet (förutom Karak som för det mesta går i lead). Amy passar bra både i lead och bakom, samma sak med Akira, som jobbar stenhårt var hon än befinner sig. Och så har vi Dia som inte går särskilt bra någonstans hehe. Men hon får springa med vid sidan om ifall hon inte är på humör, så det funkar ändå.

Sen är det detta med att köra släden, att öva in kommandon. Det vi jobbar mycket på nu är höger, vänster samt att köra på höger sida av vägen, vilket de har blivit mycket duktigare på! Det svåraste är egentligen när man tvingas stanna, eftersom det lätt blir trassel då hundarna ska passa på att nosa runt, kissa etc. Så vi försöker att stanna bara när vi planerar in en paus. Tyvärr har det inte varit det ultimata underlaget hittills. Antingen är det för lite snö eller för mycket, så att man ibland måste stanna för att hitta andra vägar.

Men det som är så fantastiskt roligt med drag är att man utvecklas tillsammans, vi och hundarna. Man tränar ihop för att bli ett bra team och det är en superhärlig känsla när vi gör framsteg! Jag är så imponerad över alla hundarna, för de gör verkligen sitt bästa allihop, utifrån deras förutsättningar.

Det ska bli så kul att utvecklas ännu mer, och att träna Hiku från start. Allt eftersom skaffar vi också allt bättre utrustning och lär oss att hantera den också. Är redan sugen på en till släde, så att man kan köra två. Men var sak har sin tur, nu hänger det bara på att snön får ligga kvar ett tag den här gången!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s