Den eviga väntan på snön

Den kommer och den går här nere i södra Sverige. Snön. Man slits mellan hopp och förtvivlan. När det väl har kommit snö så har den inte legat kvar mer än ett par dagar. Den senaste veckan har det varit kallt, men ändå för lite snö, och när det pendlar så ofta mellan milt och kallt är vägarna alldeles för ofta täckta av is.

Hela mitt inre skriker efter snön så att vi kan dra en massa med släden. Och min mage knyter sig i en elak knut av avund när jag ser alla de snöfyllda bilderna från norra Sverige på instagram och facebook. Ska det behöva vara så här eller måste man helt enkelt flytta upp?

En sak jag har insett i alla fall är att en ATV känns som ett måste här nere. Jag behöver någonting tungt som klarar av olika typer av underlag. Så att man inte blir så himla beroende av snön. Ska ägna mig åt att ta reda på mer om vilken typ man ska ha, hur många hundar man måste köra med dem och vad man i övrigt ska tänka på.

Tills vidare kör vi så fort underlaget tillåter, och annars tränar vi på andra sätt, långa promenader med klövjeväska, springa lös i skogen. Det blir ju lite annorlunda nu när Hiku är här, men det är guld värt att vara två. En kan aktivera hundarna och den andra kan vara hemma med Hiku när det är för långa promenader för en liten valp.

Hiku är idag 10 veckor gammal och tiden springer iväg. Idag har vi varit på arken zoo för att köpa hundmat, och Hiku fick följa med in. Hon gör alltid succé var hon än går, lilltjejen. Och hon är så cool och framåt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s