Lek och träning i skogen

Idag tog vi med oss Hiku, Karak och Dia ut i skogen en sväng. Det var en överlycklig Karak som rusade runt så snön yrde, och Hiku kämpade på bra i terrängen.

Vi försöker gå lagom fort fram med Hikus träning. Vi började med att hon skulle lära sig sitt namn, vilket hon gjorde väldigt fort. Sen lärde vi in ett positivt laddat förbudsord, vilket hon lyssnar bra på nu. Vi belönar alltid spontan följsamhet och kontakt, ibland med godis och ibland med lek. Hon älskar att leka och är inte rädd för att ta i. Näst på tur är sitt ( hon sitter redan när hon ska få mat och godis, men vi har inte lärt in kommandot än), och stanna. I övrigt består hennes träning av miljö- och socialträning; ut till främmande platser och träffa främmande människor.

Att ha valp är verkligen en rolig utmaning! Att få börja från början, skapa en god grund. Och Hiku är verkligen en rolig valp, busig men lyhörd. Karak vill också gärna vara med när det ska tränas, medan Dia helst strosar runt för sig själv. Men hon busar gärna med Karak och Hiku.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s