Solig dag vid sjön

Det ligger flertalet sjöar inte så långt ifrån där vi bor, och idag när solen tittade fram passade vi på att åka iväg till en av dem. Vi tog med oss Karak och Akira. På grund av löpet kan vi inte ta med oss alla hundar just nu, så vi varvar mellan vilka vi tar med oss och vilka som får stanna hemma.

Isen var tjock, men vi höll oss intill kanten ändå. Snön låg kvar, trots att det har varit plusgrader några dagar nu. Men det är fortfarande någon minusgrad om nätterna, så det hinner aldrig smälta helt. Tyvärr säger jag, för hemma hos oss är det blankis på vägarna.

Det är kul att komma ut med Karak och Hiku. På grund av två löp i rad har de inte haft möjlighet riktigt att lära känna varandra än, eftersom Karak är så distraherad av löptikarna. Men när vi kommer ut och bort från hemmet är han som en helt annan hund och det märks att Hiku gillar honom! Hon gör lekinviter, och han är nyfiken, även om han inte känner henne tillräckligt bra för att börja leka ännu.

Men nu längtar jag efter slutet på löpperioden, jag längtar efter snön och efter draget. Jag vet inte hur det har varit i resten av Sverige, men här i Uppland har det inte varit mycket till vinter tyvärr. Inte på riktigt. Det har kommit två ”snökaos” som legat kvar några dagar, men förutom det har det mest varit halt, vilket är det värsta. Varken snö eller barmark. Nu finns hoppet hos februari.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s