Livet på isgatan

Det är bara is, is, is utanför oss. Jag måste gena över grannens tomt när jag ska gå med hundarna för att inte slå ihjäl mig. Hela gården är täckt av is. Deprimerande är bara förnamnet. Jag flyr till skogen, där är det ingen is.

Jag jobbar vidare med förberedelserna inför företagsstarten, samtidigt som jag längtar smärtsamt mycket efter en kall och vit vinter som aldrig verkar komma. Vad gör man?

Jag känner att jag sjunker ner i en grop av dysterhet. Jag hade sett fram emot så mycket den här vintern, och varje dag på isgatan under en grå himmel i några fuktiga plusgrader dör jag lite mer inombords.

Jag räddas av livsglada lilla Hiku, och engagerar mig i henne och de andra hundarna. Med Hiku övar vi följsamhet, sitt, stanna kvar, ta ögonkontakt, leta godis, vara ensam kortare stunder, åka bil, vara i hundgården, belöning med lek osv. Hon växer så det knakar, tolv veckor idag! Imorgon ska vi iväg till veterinären på vaccination. Hon är en bestämt liten tös, det märks att hon är malamute, härligt viljestark.

img_3793-2e

En tanke på “Livet på isgatan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s