Konsten att fotografera en flock

Amy har jag tränat länge på att stanna kvar i position. Det är bra att lära in stadga, och det underlättar enormt när man ska fotografera hunden. Och det är dessutom roligt. Sen kom Dia, och jag gjorde samma sak med henne. Dia var dock betydligt mer svårtränad eftersom hon är svår att motivera. Hon är inte överförtjust i godis och leksaker tröttnar hon snabbt på. Men jag kämpade på och vi lyckades hyfsat ändå. Problemet med henne är snarare att få henne att sitta kvar. Hon tröttnar och brukar lägga sig ner, därför hon ofta ligger ner på gruppbilderna haha.

Sen kom Karak och jag började träna samma sak med honom. Och sen har det bara rullat in hundar, om man ska uttrycka det lite komiskt. Att ta foton på hela flocken är en rolig utmaning, men jag ligger helt klart efter i träningen. Karak har blivit ganska duktig och Akira lär sig fort. Men sen kom lilla Hiku och rörde om i grytan. Det roliga är att jag kan börja träna det redan nu med Hiku och göra det ordentligt. Hon är snabblärd och rolig att träna med. Men det är tydligt att jag måste träna med var och en innan det kommer fungera klockrent med hela flocken.

Så nu blir flockbilderna lite si och så. Man har tur om man får med alla fem, Hiku är den första som rör sig ur bild, ganska tätt följd av Akira. Karak klarar sig ganska bra, men tillslut brukar det bara vara Amy kvar 😀

De ska ju inte bara sitta på plats allihop, sen ska de ju helst titta in i kameran. Men det är nästa steg. Just nu övar vi på att stanna kvar medan sambon fotar, för om jag också ska fota blir det lite för mycket störning.

Men roligt är det, och vi har kul tillsammans!

img_4183-2eimg_4188-2eimg_3295-2eimg_3299-2eimg_3793-2e

2 reaktioner till “Konsten att fotografera en flock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s