Kapitulation

Jag kapitulerar. Jag orkar inte kämpa känslomässigt mot den här vintern mer. Nu har jag accepterat att det kanske inte blir så mycket snö i år. Jag vet, det är fortfarande början på februari och mycket kan ändras. Men nu ska det bli plusgrader igen framöver, fast minusgrader på nätterna vilket betyder IS. Det här är sämsta vintern på länge. Det värsta är egentligen inte att det inte är snö, utan att det är så jäkla isigt hela tiden så att det inte ens går att köra barmark. Det har varit blankis här ute på vägarna i några veckor nu. Och det smälter aldrig bort eftersom det är kallt på nätterna.

Men det är lättare att acceptera. Det gör bara ont att bli besviken hela tiden. Så jag ägnar mig åt annan typ av träning. Hiku är ju en positiv utmaning! Det är så kul att se hur hon kommer allt mer in i flocken och tar plats. Hon är mest bunden till Akira och Akira är väldigt förtjust i Hiku. Sen kommer Dia. Amy och Karak är mindre intresserade av Hiku, i alla fall av att busa med henne.

img_6475-2e

Vi tränar mycket hantering med Hiku och hon är väldigt duktig, har inga problem alls med att han håller och tar i henne, eller klipper klorna. Trygg och glad tjej! När vi är ute i terrängen får hon kämpa för att hänga med flocken och det gör hon verkligen! Hon vill vara där vi andra är och är väldigt följsam. Hon kämpar över stock och sten, så hon har mycket kämparglöd vilket är guld som blivande draghund.

img_5305-2eimg_5688-2e

På lördag börjar i alla fall valpkursen så det kommer att bli toppenkul!

Apropå hantering så har vi börjat komma någonvart med Akira nu. Hon har ju EXTREM rädsla för att klippa klor. Hon har lite svårt för hantering över lag, men kloklippning är rena skräcken för henne. Så vi har sedan vi fick henne försökt vänja henne vid beröring av tassarna när vi gosar med henne, och försökt sakta men säkert närma oss det här med kloklippning. Idag hade vi ett genombrott då hon faktiskt accepterade att jag höll i hennes tass och klippte några klor. Vi tar ett par klor åt gången. Andreas satt bredvid och matade henne med köttbullar vilket hon älskar. Så det kändes verkligen som ett framsteg.

img_6343-2e

En tanke på “Kapitulation

  1. Tråkigt med vintern! Tycker inte att vi haft nån vinter att prata om här i Sundsvall heller, men vi har väl lite mera snö än ni har. Men det har varit en hel del is överlag även här.
    Tur att ni kan träna på annat, så hoppas jag att ni får barmark utan is snart så att ni kan dragträna också! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s