Det är drag i Hiku!

Idag fick kameran komma med på träningen. Hiku har börjat få testa att dra lite lätta saker efter sig i sitt koppel och idag fick hon följa med en liten sväng med de stora hundarna. Vi tränade med däck eftersom det fortfarande inte går att dra här. Vi har en väg där det ligger ett litet tunt täcke med snö över isen, så där kan man gå utan att slå ihjäl sig ( förutsatt att man har sina icebug). Men det var inte så halt för hundarna i alla fall, vilket är en förutsättning om de ska kunna släpa på någonting tungt.

Det har i alla fall varit väldigt soligt de senaste dagarna vilket gör allting lite bättre. Hiku är överlycklig så fort man ska hitta på någonting, och det är drag i den tjejen! Hon noterar knappt att hon har någonting som släpar efter henne, och det är full fart framåt som gäller. Hon skulle nog springa tills hon stupar om vi inte avbryter.

I lördags var vi ju på det första tillfället på valpkursen, som var utan valp. Det var en introduktion och en information om hundhjälpen som företag, om valpkursen, och sen deras grundläggande syn på hundträning, vilket stämmer helt överens med min egen. Jag tycker att de är suveräna där, och det ska bli jättekul med valpkursen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s