Bra dag med drag

Idag var min kära syster här. Bland det bästa jag vet är att bara sitta och prata, dricka te och kaffe, och utbyta en massa smarta tankar, prata kreativitet. Jag och min syster har ju sysslat med kreativa saker sedan barnsben; målat, tecknat, skrivit, gjort spel, tecknat serier… Det kan man sakna riktigt mycket emellanåt.

Syster åkte hem efter lunch och då tog jag och sambon släden, bilen och hundarna och åkte iväg för att ta en dragtur. Idag har det varit minusgrader hela dagen, så snön ligger kvar, till min stora glädje.

Det som är lite av ett problem i de här trakterna är att vi har att välja mellan oplogade vägar där snön är lite för djup och tung, och plogade vägar där de plogat på gränsen till för mycket. Igår blev det lite för mycket snö, idag bitvis lite för lite. Men man får försöka parera.

Angående Dia så har vi hittat ett sätt för henne som fungerar för tillfället, och det är att hon får gå på sin kant, utan nacklina och på sätt ha lite mer frihet. Om hon verkligen inte vill springa i spannet har vi med en extra långlina som hon kan springa med bredvid med, på de ställen där hon inte kan vara helt lös. Alla sätt som funkar är bra.

img_4614-2eimg_4621-2eimg_4620-2e

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s