Vittring av framtiden

Idag fick vi, efter en del omorganiseringar, en helt magisk dragtur. Vi åkte ut på eftermiddagen då solen låg lågt och landskapet var vitt efter all snö som har fallit de senaste dagarna.

Så till omorganiseringarna. Idag hade vi med oss både släden och kicksparken för att testa lite olika varianter. Vi började med att jag körde släden med Akira, Amy och Dia, och Andreas körde kicksparken med Karak. Men Karak var inte helt taggad på det, och Dia verkade disträ. Då provade vi att sätta alla hundarna framför släden och ha kicksparken på släp efter. Det funkade hyfsat, men kändes fortfarande som att det blev lite segt. Stopp igenom och möblera om. Slutresultatet blev att jag körde släden med Karak och Akira, och Andreas körde efter på kicksparken med Amy och Dia. Och då flöt det på bra! Dia drar ju ganska bra om hon är sista ekipage och springer efter någonting, och Karak och Akira är ju drivande framåt.

Vilken känsla det var när det äntligen flöt på, efter alla olika konstellationer! När jag stod där på medarna och blickade ut över vinterlandskapet kände jag en vittring av framtiden. Det där magiska man vill åt. Den där drömmen om ett riktigt bra team. ❤

Jag var glad när vi åkte hem, men jag kände en plötslig övertygelse om att det är dags att kanske låta Amy och Dia slippa det här med draget. Amy kan få lite enskilda dragturer ibland, men med handen på hjärtat så tycker nog varken Amy eller Dia att det här med drag är så fantastiskt roligt. Jag vill inte nöta med hundar som egentligen inte tycker att det är kul. Det ska vara kul för alla.

20170308_174645

Vi har ju en bra duo i Karak och Akira, och det är bara att bygga därifrån. ❤

20170308_174616

 

2 reaktioner till “Vittring av framtiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s