Valpkurs och social träning

Igår avklarade vi valpkursens fjärde tillfälle, vilket handlade om mera handtarget, följsamhet och inkallning. Hiku jobbar på jättebra, och det är så kul att se hur hon utvecklas. Det vi får jobba mest på är att hon inte ska hoppa och studsa så fort det nalkas godis. Hon är otroligt matglad (malamute!), vi kallar henne för malamat. Så fort det är godis i sikte blir hon studsboll. Vi har börjat stå på kopplet så att hon inte kan hoppa, och sedan gäller det att bara belöna när hon inte hoppar, och att belöna långt ner. ”Hunden är där du belönar” som de brukar säga på hundhjälpen.

Det har blivit mycket social träning den här helgen. Igår hade vi Andreas bror och hans tjej över på middag, och med följde deras cocker spanielhane Rex som är drygt ett år gammal. Hiku och Rex har träffats ganska många gånger nu, och de har blivit väldigt bra vänner. Rex kommer bra överens med alla de andra hundarna också, vilket är roligt. Idag har vi varit och hälsat på min kompis Elin och hennes familj, som har sheltien Flash och lilla valpen Molly, som är blandning mellan sheltie och kinesisk nakenhund. Flash är en hundkompis till Amy och Dia sedan länge, och han går också väldigt bra ihop med Karak. Valpen Molly är lite mer försiktig av sig och verkar tycka att de stora hundarna är lite läskiga, så vi ser till att de inte är för på henne.

Elin har också två barn på sex och fyra år. Det blir bra träning för Hiku också, och de här barnen är rätt duktiga med djur för att vara så små. De är lugna och fina med djuren. Det gäller ju att välja både snälla hundar och snälla barn som träning åt Hiku, så att det blir positiva erfarenheter för henne.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s