18 veckor och full av livsglädje

Jag läste i senaste numret av Härliga Hund att vi hundägare är friskare än andra, både fysiskt och psykiskt och att det troligtvis beror på att hundars närhet får våra kroppar att utsöndra oxytocin. Det häftiga är att det bara behövs att vi tittar på en hund för att detta ämne ska frigöras. Och jag kan verkligen skriva under på det!

Det är få saker som så spontant gör mig glad som när hundarna kommer mot mig med viftande svansar. Och så en glad, sprallig och kärleksfull valp på det, så har man en helt fantastisk tillvaro.

Idag blir Hiku 18 veckor och jag tycker att det bara blir roligare och roligare att ha valp. Hennes livsglädje smittar verkligen av sig, så jag har ju insett att botemedlet mot deppiga dagar är glada hundar och valpar. Ska nog skaffa en drös med valpar så kommer jag aldrig att behöva må dåligt igen, haha!

I övrigt befinner vi oss i nåt gränsland mellan vinter och vår. De senaste dagarna har plusgraderna smugit sig på och solen har besökt oss titt som tätt. Det är ok. Våren kan komma nu. Efter en dålig vinter ser jag fram emot vår och barmarksdrag, och hoppas på en bättre vinter nästa år. Hundarna verkar uppskatta solen och det våriga vädret faktiskt, för de är väldigt mycket utomhus just nu på gården, och jag hänger med dem där.

Men vi får en sista släng av riktig vinter i helgen då vi åker upp till Norrland och Snow Quest, vår uppfödare, på en liten valpträff/Winterquest. Ska bli himla kul!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s