Saker och ting sätter spår…

Hjärnan har en otrolig förmåga till inlärning. Det är ju nödvändigt för överlevnad. Idag hände en sak som fick mig att mot min vilja kastas tillbaka i tiden. Det fick mig att känna känslor jag kämpat med att besegra, att minnas saker jag försökt lämna bakom mig. Ett litet ögonblick, sen kom allting över mig som en störtflod. Det går så fort. Vi kämpar och kämpar för att hantera och bearbeta. Ibland känns det så obarmhärtigt hur lättraserat det är.

Saker och ting sätter spår. Det har jag verkligen märkt så här efteråt. Och det verkar vara så att det är först när det har gått ett tag som man verkligen märker av sina ärr.

Drygt två år har gått. Jag lever ett nytt (och bra!) liv. Men det är någonting inuti mig som är skört. En tillit som har gått förlorad. Känslan av ett svek som alltjämt bleknar men som fortfarande finns där.

Jag har lärt mig en del viktiga saker på resan. Det finns människor som inte behandlar en bra, och de ska inte få ta plats i mitt liv. Men det finns också helt fantastiska människor som stöttar och som tror på en, även när saker känns väldigt tunga. Och de ska få veta hur uppskattade de är! Och nej, man är inte svag för att man gråter. Man måste tillåta sig att känna det man känner. Jag tar hjälp av de där människorna som vill mig väl, och det är så jag växer och går vidare.

Jag tyr mig också till hundarna och deras oändliga förråd av kärlek. Gick ut med Amy och Karak i solen och mådde lite bättre. Sen ska jag gå och lägga mig och vakna till en bättre dag.

 DSC00160 (2)e

En tanke på “Saker och ting sätter spår…

  1. Tråkigt att det blev sådär med minnena! Men skönt att du har folk som du kan lita på omkring dig, och hundarna givetvis! 🙂
    Håller tummarna att du vaknade upp till en ny, bra dag idag! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s