Det här är bara början…

Helgen bjöd på en Norrlandstripp till Hikus uppfödare för att vara med på valpträff och deras Winterquest. Egentligen håller den på hela veckan, men vi hade fattat beslutet att åka upp först på fredagen. Dels så väntade vi på skåpbilen men vi hade också bestämt oss för att inte vara med på deras övernattningstur. Tyvärr mår inte Akira så bra, hon har hostat en hel del och det verkar inte bli bättre, trots att vi gett avmaskningsmedel efter rekommendation från veterinären.

På lördag förmiddag tog vi en kortare dragtur i det vackra fjällandskapet och jag hann i alla fall med att njuta av riktig norrlandsvinter. Men efter den turen så kände vi att vi inte kan dra så mycket mer med Akira, då hon blev ganska påverkad av det fysiska arbetet. Så det blir till att besöka veterinären igen. Men hur som helst hade vi ett fantastiskt väder under dragturen. Vi satsar på att vara med på riktigt på Winterquest nästa år!

Det var superkul att träffa alla dessa trevliga draghundsmänniskor, samt att träffa några av de andra valpköparna, och Hikus syskon förstås! Första mötet mellan Hiku och den vita hanen Isbjörn var roligt att bevittna. De nosade nyfiket på varandra och sedan var leken i full gång. Sedan kom Ciku och Muohta. Det är en superfin kull, med ett gäng glada och sociala valpar!

 

Det är lite plågsamt att åka tillbaka, ner till regnet här i Uppland. Det var med ett par övertygelser jag återvände till Uppsala. Jag måste ha mer av Norrland. Kanske en fjällstuga någonstans? Eller en flytt uppåt någon gång i framtiden… Samt att jag vill bygga upp ett spann av bra draghundar, skaffa bättre utrustning, bättre boende…

Det här är bara början.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s