Vårhelg och valpkursavslut

Dagarna flyr iväg och jag inser helt plötsligt att det var många dagar sedan jag skrev.  I veckan har vi hanterat skatteverket och arbetsförmedlingen och pendlat mellan myndigheter, hopp och förtvivlan. Ingenting ska ju gå som på räls, men allting har löst sig tillslut i alla fall. Där emellan har vi varit hundvakt åt Flash och Molly, pysslat om Akira som inte mår så bra, byggt grind ut till hundarnas inhägnad, klafsat i lera och byggt hundburar inne i skåpbilen.

20170323_120558E

Akira, Flash och Hiku spanar ut på gården

20170323_121203E

Grindbygge

20170323_111601E

Molly hjälper Andreas att bygga grind

20170323_114138E

Karak övervakar det hela…

Sen kom helgen och en otrolig värme. Det har varit sommarvärme här, 20 grader och sol. Helt otroligt, vi har inte ens gått in i  april. Helt plötsligt fick man vänta till kvällningen med dragturen, vad hände?

Helgen har varit jättetrevlig, då syster hängde här. Hennes man var bortrest med jobbet så vi passade på att umgås massor. Vi åt god mat, spelade jägersro i timmar, pysslade om djuren och lyssnade på musik. Det känns nästan tomt här nu, haha.

20170323_121613E

Slappa i solen…

I lördags var det också sista tillfället på valpkursen, där vi tränade bland annat att valpen skulle gå lös bland de andra valparna och ha fokus på husse/matte. Detta klarade ju Hiku galant! Det har varit en otroligt kul och givande valpkurs, så nu tänkte jag anmäla oss till kontakt och vardagslydnad hos hundhjälpen. Jag planerar även att börja så smått med ringträning för Hikus del, då det vore kul att ställa ut henne så småningom. En kompis kom förbi på söndagen med sin grönlandshund som fick leka lite med Hiku. Hon tipsade om en ringträningsgrupp som kör här i Uppsala, så det ska vi komma igång med nu också. Känns som om det kommer att bli en händelserik vår minst sagt!

DSC00851 (2)DSC00848 (2)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s