De börjar förstå

Jag har skrivit förut om det här med att man som ägare till många hundar lätt blir ifrågasatt angående varför man ska ha så många hundar, och framför allt varför man skaffar fler. Det är nog många polarhundsägare, och andra hundägare också för den delen, som har upplevt att de har behövt förklara och försvara sitt sätt att leva. Så även jag.

Men jag upplever att min närmaste omgivning börjar förstå det här nu. Att när man har draghundsporten som livsstil så bygger det ju på att man har många hundar, i alla fall om man vill köra större spann. Vi var hemma hos Andreas pappa häromdagen och de hade en kompis där som själv har en polarhund. Så vi pratade mycket draghund. Och vi fick den helt naturliga frågan om vi skulle skaffa fler draghundar. När vi svarade att vi egentligen bara har Karak och Akira som drar (och så Hiku som framtidshopp) och att vi därför vill skaffa fler, i alla fall en till så att man kan dra med två var, så var det ingen som verkade tycka att det var konstigt. Andreas pappa till och med höll med om att vi ju behövde en till minst, haha.

Så kanske börjar de förstå att det här är min livsstil och att det bara är början till någonting större…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s