Dragpremiär Hiku

Hiku är ju så otroligt taggad på att få följa med ut och dra, så idag fick hon prova en kort sträcka att springa med cykel bakom sig. Hon fick både prova på att dra själv och tillsammans med Amy (som är lugn i draget). Och nej, hon drog inte tungt, vi hjälpte till att trampa så att det inte skulle vara för mycket belastning på henne. Det var mer för att hon en kort sträcka skulle få prova på att ha en cykel bakom sig.

Jag har alla förhoppningar om att Hiku ska bli en bra draghund. Hon har mentaliteten och tuffheten. Hon är samtidigt en väldigt följsam hund, och är mycket för att hålla kontakt med oss, så det är något som måste tränas på i draget, att just då är det bara framåt som gäller. Men hon var superduktig idag och det verkade som om hon tyckte att det var riktigt roligt.

Jag tog en ensam tur med Karak genom skogen också, upplevde lugnet, barmark utan is, rådjur som hoppade mellan träden och rovfåglarnas läten. Jag märker att Karak blir lite trött efter ett tag, och det är ju inte så konstigt. På grund av all is och skit i vinter så har vi inte kunnat träna så mycket som jag velat. Så nu när marken blir isfri ska vi ligga i innan värmen kommer. Men innan han blir trött så är Karak en så otroligt rolig draghund! Det är full fart framåt som gäller, fokuserad och taggad. Vi stötte på tre springande rådjur som hoppade över de mossiga stenarna in bland träden. Visst blev Karak intresserad och drog lite extra bra, men han höll sig på vägen när jag sa framåt. Så himla duktig, min klippa! ❤

DSC00987 (2)EDSC00984 (2)E

2 reaktioner till “Dragpremiär Hiku

  1. Har inte kikat in på din blogg på ett tag och har total missat Hiku. Vad är hon för ras?

    Jag har även gett bloggandet ett nytt försök och det ligger ett nytt inlägg uppe på bloggen 🙂

    Ha det bra!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s