Att pausa och bara vara

Jag vill bygga större och finare hundgårdar. Jag vill köpa en ännu bättre kamera och ta en massa fina foton på hundarna. Jag vill köpa det perfekta huset med de perfekta dragvägarna. Jag vill köpa en massa fina hundprylar. Jag vill komma igång med företaget och utveckla det. Jag vill komma igång med utställning, utöka spannet, prova på att tävla i drag, fjällvandra med hundarna…

Och problemet är att jag vill det NU.

Det här är mitt problem; jag vill alldeles för mycket och jag har för dåligt tålamod. Det är en utmaning det här med tålamodet. Att påminna sig själv om att man faktiskt har hela livet på sig och att det är ok att saker och ting tar tid. Att låta saker och ting mogna.

Jag fick mig en tankeställare när mitt ex drabbades av hjärnblödning vid 35 års ålder och var sååå nära att dö. Man vet faktiskt inte hur lång tid man har här på jorden. Mycket kan hända. Lite så kan man ju känna efter terrordådet i fredags också, även om varken jag eller någon jag känner drabbades. Det gäller faktiskt att ta vara på här och nu. Sen så ska man ju undvika stress, för mycket krav och en massa onödiga måsten. Det handlar i slutändan om att prioritera.

Ja, jag kan äta nudlar till middag en dag om det ger mig en timme mer med hundarna. Älskar man att laga mat och mår bra av det, då prioriterar man förstås annorlunda. Det kan vara en hårfin gräns mellan att peppa sig själv att göra det där man vill, och att pressa sig själv över gränsen.

Det gäller att inte köra fullt ös från morgon till kväll, varje dag i veckan. Man måste pausa, bara vara. Jag kan ibland ligga på golvet bredvid Karak och så ligger vi bara och vilar ihop. Jag älskar det, jag fylls av ett sådant lugn som verkligen går på djupet. Eller stunderna med Dia, då vi panna mot panna utbyter kärlek. 

Jag älskar att köra bil. Och jag älskar att köra bil ensam. Då är man bara. Man kan ju inte göra något annat egentligen (förutom att hålla koll på trafiken). Man kan inte fastna vid telefonen, datorn eller annat som stjäl det här varat. Jag lyssnar på musik och hamnar i det här stadiet där man umgås med sig själv bara.

När jag är ute med hundarna kan jag sätta mig ner och lyssna på tystnaden. Eller så stannar jag och står stilla en stund och bara tar in alla intryck.

Dessa tillfällen kan vara väldigt korta, men de kan göra såå mycket skillnad.

IMG_1388 (2)E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s