Varför bloggar jag egentligen?

Ni som har följt min blogg har säkert märkt det som egentligen är oundvikligt för mig; mitt skrivande går upp och ner. Om jag ska vara ärlig så ställer jag mig själv frågan -ganska ofta faktiskt- varför bloggar jag egentligen?

Jag är en person som gillar min egen integritet och anonymitet. Egentligen, innerst inne. Samtidigt så är det ju någonting som ger mig nåt i det här med att skriva saker som andra läser. Jag har skrivit böcker och texter sedan jag var barn, men det har bara varit för mig själv och för min själsfrände till syster. Jag älskar att skriva. Jag vet inte hur många dagböcker jag har författat från och med fjärde klass och framåt. Men sanningen är den att det jag verkligen brinner för är att författa. Egentligen kan jag känna lite självförakt när jag inleder ett blogginlägg med exempelvis Idag gjorde vi… Kom igen. Bättre kan du.

Och ja, jag kan bättre. Men konst kan inte skapas genom stress. Nackdelen med att blogga är att det ligger någon slags förväntan om att man ska producera blogginlägg på löpande band. Om inte för läsarna så för en själv, för det är väl syftet med att blogga? Eller?

I så fall är jag nog ingen bra bloggare. Jag vill egentligen inte skriva ”dåliga” blogginlägg bara för att uppdatera bloggen. Jag vill ha något att säga. Något att dela med mig. Annars kan det lika gärna vara. Inspirationen kommer och går. Så är det alltid. Jag har lärt mig att acceptera att man inte alltid kan vara på topp. Jag vill ha läsare som läser min blogg för att de tycker att det jag skriver är intressant, inte för att jag har pressat fram så många halvtaskiga vardagsinlägg som möjligt och matat folk med någonting de egentligen är halvhjärtat intresserade av att läsa. När jag har hasplat ur mig något meningslöst inlägg så känns det inte bra på insidan, så är det.

När jag var yngre hade jag en annan blogg, och jag inser nu så här i efterhand att jag förlorade mig själv lite där. Jakten efter fler läsare blev viktigare än livet jag levde i övrigt. Jag kom i kontakt med så många tragiska bloggare vars enda dröm var att bli en ny blondinbella. Det är så ledsamt! Men som tur är så är inte bloggvärlden inom ämnet hund lika patetiskt. Fokus ligger ju mer på våra lurviga vänner än på oss och vår självcentrering. Man har någonting som man vill dela med sig till andra hundmänniskor. Men det gav mig en erfarenhet, och jag har fått den orubbliga uppfattningen om att bloggandet aldrig får gå ut över min tid med mina hundar, med familjen, men mig själv och mitt välmående. För face it, ju mer tid man spenderar framför datorn desto mindre tid får man med familj, vänner och hundar. Rätta mig ifall jag har fel 🙂

Så jag hoppas att ni som verkligen vill följa min blogg har överseende med detta 🙂 Inlägg kommer det alltid, men inte enligt någon tidtabell. Jag prioriterar att leva!

Jag bjuder på lite bilder från igår, då jag var ute på gården med hundarna, först var det solsken, och sen, helt plötsligt föll det stora, runda snöflingor från en grå-rosa himmel och det var lite av en magisk slöja som lade sig över oss.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reaktioner till “Varför bloggar jag egentligen?

  1. Jeg tror en må blogge for sin egen del og ikke for andres del. Den evige jakten etter flere lesere tror jeg ikke bringer med seg noe godt. Jeg leser noen forskjellige blogger mer eller mindre fast, men det er de med de fine bildene av ting jeg liker å se bilder av som jeg oppsøker først. En blogg med bare tekst, avsnitt etter avsnitt uten et eneste bilde må ha en veldig givende tekst for at jeg skal vende tilbake til den. Jeg for min del blogger for å dele mine bilder med andre, isteden for at de bare skal glede meg. Noen ganger bobler fantasien, så da trenger jeg å skrive litt… om det er så veldig interessant for andre er vel en annen sak. Men jeg håper nå å glede noen – få noen til å få lyst til å komme tilbake for å følge mitt hundeliv. Mine turer i skog og mark. Noen uventede innlegg i ny og ne, som gjerne får fram en latter eller en undring… Jeg håper iallefall du fortsetter med et innlegg i ny og ne.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s