Med tassarna på jorden

IMG_1841 (2)E

Igår täcktes himlen av grå moln. Det blev en lång promenad med hela flocken längs en öde grusväg. Där, just då var jag i nuet. Jag tror att den inre dragningskraften jag har till naturen i grund och botten är en längtan bort från allt planerande, problemlösande, grubblande och drömmande.

Den senaste tiden har varit väldigt intensiv, främst på det mentala planet. Det är mycket med att starta företag. Mycket att planera och ordna. Det är en stress, även om det också är enormt roligt och spännande.

Men just därför är det så otroligt skönt när man kommer ut i skogen och för en stund får frigöra sig. Hundar är ju otroliga på att leva i nuet, och det smittar av sig. Medan jag är en person som lätt svävar iväg i tankarna och i drömmarna så har hundarna tassarna på jorden. Och när man går där med dem så har man ju fullt fokus på dem. Hundra procent närvaro.

Jag brinner ju för draget. Men jag älskar också att gå promenader! Eller snarare… att vandra. Det ska vara avslappnat, man ska ha gott om tid och kunna fokusera på vägen och inte målet. Jag älskar att stanna till, ta med mig kaffe, sätta mig ner och bara ta det lugnt. Fortsätta efter en stund. Ta den tid det får ta.

Promenader är också det enda vi kan göra med alla hundarna, än så länge. Dia kan inte följa med på dragturerna (om det inte är så att hon kan springa lös bredvid) och Hiku kan inte följa med på de längre turerna. Akira kan ju inte heller dra just nu eftersom hon inte är frisk. Men att vandra kan alla vara med på, hela flocken. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s