Hiku och burträning

Är man inte förvirrad redan så blir man ju det av vädret vi har just nu! För ett par dagar sedan satt jag på uteplatsen i linne och igår vaknade jag och såg snön yra utanför sovrumsfönstret. Solsken och snöfall byttes av och jag fick påminna mig själv om att vi är inne i maj månad. Ynka tre plusgrader hade vi här, så jag passade på att köra drag med Karak och Amy.

Andreas, som håller på att kämpa med byggandet av burställning i skåpbilen, var inte så sugen på att jobba i kyla och blåst, så han flyttade in arbetet i vardagsrummet. Medan jag roade mig med momsdeklarationen och annat kul hjälpte Hiku husse i arbetet.

Är det någonting vi verkar ha lyckats med så är det burträningen, haha. Hiku älskar att sitta i bur! Burarna som Andreas jobbade med stod öppna, och det dröjde inte länge innan Hiku självmant hade funnit sig tillrätta i en av burarna. Ganska kul att se henne vila tungt och helt oberörd när sambon sågar aluminium med sticksågen. Det har varit likadant när byggandet har ägt rum ute i skåpbilen och Hiku varit med, då har hon hoppat upp i skåpbilen och in i en av burarna och sen har hon legat där alldeles nöjd.

20170508_17450620170508_19430120170508_194306

Men det är klart, redan från det att vi fick hem henne så har vi tränat på att hon ska kunna vara i bur, vara bakom galler och i hundgård. Hon är ju mattokig, så hon har fått smaska på läckra tuggben inne i buren, vilket troligtvis gjorde susen. Men hon är också väldigt lätt att träna när det gäller ensamhet. Hon är en trygg tjej, inget behov av att vara nära hela tiden. Men samtidigt är hon väldigt gosig och vill komma och umgås. Hon blir jätteglad när vi kommer ut på gården och över att få vara med oss, och håller sig alltid nära när hon är lös (än så länge). Fina tjejen! ❤

IMG_1753 (2)EIMG_1751 (2)E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s