Älskade regn

Jag har faktiskt längtat efter regn. Det har varit så otroligt torrt, gräsmattan har varit som en torr stepp och grässtråna har haft svårt att orka upp ur den torkade leran. Så fort regnet började falla från himlen tog växtligheten fart.

Jag gillar regn (om det inte håller på flera dagar i sträck). Det skapar en friskhet i luften som är god att andas in.

Tog med mig Karak och Amy på en regnig promenad i skogen igår. Risken att stöta på någon känns mindre än om det är fint väder. Det ger en känsla av stillhet. Bara jag och hundarna. Och så länge jag är torr om fötterna och det inte är så kallt ute så stör det mig inte så mycket att bli blöt. Man kan ju alltid byta till torra kläder när man kommer hem.

20170530_191746E

De ska ringa från verkstaden också, och ge oss en tid för bilen som Dia åt av. Vi har en ny bil på gång, en skåpbil. Vår tanke är att vi ska kunna byta in vår gamla bil och köpa skåpbilen i samma veva. Räknar dagarna tills vi har en riktig ”hundbil” med kraftiga burar, anpassade efter utbrytardrottningar och hungriga varghundar.

Väntan, väntan… Jag ska erkänna, jag är en ganska otålig person. Jag hatar att vänta. Därför tar jag vovvarna och går ut i skogen i regnet. Det är lite mindfulness över det hela. Känna regnet mot ansiktet. Höra tystnaden och naturen andas. Att vara i nuet. Inte grubbla över det som varit eller oroa sig över det som ska komma. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s