Valpar och bebisar

Alla deprimerade människor borde få hem en hundvalp. Visst, det är mycket jobb, kiss och bajs inomhus, dålig sömn, bit i armar och händer… men så mycket som man ler, skrattar och gosar så väger det upp flera gånger om. Och det är få uppenbarelser som är så bedårande söta som glada hundvalpar som kommer springande mot en med en ivrigt viftande bakdel.

I fredags var vi på min lillasysters studentfirande som ägde rum hemma hos min pappa. Min syster var också där med sin man och deras lilla son på fem veckor. Vi hade med oss Chilly, Amy och Dia. Chilly tycker om att ligga i buren, så vi hade med den som trygghet åt henne. Sara vaggade barnvagnen, bytte blöjor och jollrade med lilla Lejo medan jag och Andreas turades om att rasta Chilly och se till att hon kände sig trygg. Bebisar och valpar. Små söta varelser i behov av ständig omvårdnad. Och de framkallar samma oemotståndliga behov av att le när man tittar på dem.

IMG_3798 (2)E

IMG_3795 (2)E

IMG_3775 (2)E

Resten av helgen har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Väldigt välbehövligt! Vi har varit ute på gården med hundarna hela dagarna, och jag har njutit av skogspromenader med hundarna medan Andreas har varit hemma med valpis.

I lördags passade jag faktiskt på att träna Karak då det inte var så fasligt varmt. Jag gjorde en egen lösning på hans dragsele så att den blev som en DW sele, kopplade på kättingen och tog en power walk. Helt ok tyckte han, men det är ju inte som att dra! Jag märkte också att han var påverkad av värmen, trots att det var mulet och inte allt för varmt. Det är ju bara att acceptera att det är semester för hundarna nu. Jag gillar det inte riktigt. Längtar till hösten då man kan börja jobba igen. Dragträna. Vara aktiv. Men men, nu försöker jag njuta av sommaren i alla fall.

20170603_191657

Det mysiga med sommaren är att man kan gå in och ut lite som man vill här hemma, sitta och läsa en bok på altanen, sitta ute på gräsmattan och gosa med hundarna. Det är ju en ganska enkel tillvaro. 

IMG_4208 (2)E

IMG_4256 (2)E

IMG_4185 (2)E

IMG_4227 (2)E

IMG_4173 (2)E

IMG_4276 (2)E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s