Vandring med flocken och ny bil på gång

IMG_5236 (2)E

På tisdag ska bilen till verkstaden. Ni vet bilen som Dia tuggade sönder. Och vi har tingat en skåpbil som vi förhoppningsvis kan få hem så fort det bara går. Vi behöver verkligen den där nya bilen!! Så fort den är hemma blir det till att få till rejäla och polar-/varghundsäkra burar, och sen är det bara att tuta och köra.

Idag har det varit varmt, men ändå relativt molnigt, så vi passade på att ta en vandring i skogen med heeela flocken. Chilly fick springa med lite lös, och sen fick hon sitta i ryggsäcken lite då och då för att inte belasta henne för mycket. Man får passa på att njuta medan det faktiskt går att promenera med hela flocken. Det blir ju allt svårare ju fler hundar man får. Men Chilly är det full fart på i alla fall! Hon räds inte någonting utan det är över stock och sten som alla andra. Så det är viktigt att vi håller koll på henne så att hon inte överbelastar sig själv, för hon verkar inte ha mycket till stopp. Bra egenskaper för en blivande draghund!

IMG_5290 (2)E

IMG_5277 (2)E

IMG_5279 (2)E

IMG_5226 (2)E

IMG_5301 (2)E

IMG_5248 (2)E

Det var i rättan tid vi gick, för när vi kom hem började det ösregna utanför, och full av skratt bevittnade jag hur Chilly överlyckligt skuttade runt på uteplatsen i regnet. Hon var den enda som var blöt när de kom in, eftersom de andra hade legat under taket. Men det behövs regn. Det har varit så otroligt torrt härute, och vi är lite rädda att vattnet i brunnen ska ta slut.

Man märker att hundarna blir påverkade av värmen. Det är knappt så att de orkar gå någon längre promenad. Men det märks mest på Amy och Karak, de som är lite äldre. Akira är det ju alltid full fart på, Dia är och förblir helt opåverkad av väder och vind, och Hiku är mest upptagen av alla intryck medan Chilly sitter och chillar i ryggräcken.

Jag och Andreas är ju fast beslutna att från och med nu satsa på malamuten, då det är en ras vi verkligen har fastnat för. Men det är lite charmigt med alla dessa olika typer vi har i vår flock just nu. Det är en brokig men underbar flock ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s