Försäkring för oss med många hundar?

Lyfte luren och slog numret till veterinären. Igen. Dia har fått bruna flytningar, lämnar inget utrymme för chansningar. Det var ju inte så längesedan vi var där, med Hiku och Akira. Akira med sin envetna hosta som vi inte har fått någon rätsida på, Hiku hade nåt litet sår som vi ville kolla upp när vi ändå var där. Har fått tid för bronkoskopi för Akira efter sommaren. Som tur är så verkar ju Akira må bra i övrigt, med tanke på väntetiden.

Men nu gör du mig orolig Dia. Livmoderinflammation är ju inget att leka med och hennes ras är extra känslig mot narkos. Får ta ett djupt andetag och hoppas på det bästa. Det är inte bara hjärtat som svider, utan även plånboken. Speciellt om man måste bråka för att få ut några pengar på försäkringen. Att välja försäkringsbolag är ju som en djungel, och det är ju inte bara månadskostnaden som spelar in, du vill ju också få den hjälpen du ”har rätt till” när det verkligen händer saker. Helst utan att behöva bråka.

Det är ju så här livet är när man har många hundar. Ju fler hundar man har desto fler saker kan hända. Jag vågar aldrig chansa, kontaktar alltid veterinär om jag har den känslan i magen. Det känns också i plånboken. Det tråkiga är ju att det är hundarna som blir lidande om veterinärer och försäkringsbolag gör det för dyrt för hundägare att söka vård om man inte ”måste”. Vi har tittat lite på flockförsäkring, men som vi förstod det behöver man antingen 10 hundar eller vara registrerad kennel. Vi har för tillfället Folksam, vilket jag inte har varit helt nöjd med i turerna kring Akira. De är billiga -ja, men det hjälper ju inte i slutändan om de inte vill betala ut några pengar.

Ni som har många hundar (och ni andra också för den delen), vad har ni för försäkringsbolag och är ni nöjda?

Håll tummarna för oss ikväll ❤

IMG_4179 (2)E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s