Att ladda batterierna och att leva livet

Hur lever man livet? Hur uthärdar man när det är som allra tyngst? Hur tar man igen sig, hur laddar man batterierna? 

Vi gör alla olika. Vi gläds åt olika saker, vi stressas och tyngs av olika saker. Vi återhämtar oss på olika sätt. Det finns inget rätt eller fel.

En del människor verkar ha ett outtömligt förråd av energi. Och ett stort socialt behov. Sån är inte jag. Missförstå mig rätt. Jag älskar att umgås med vänner och familj, men samtidigt har jag ett enormt behov av att bara få vara för mig själv, att få ta det lugnt och att avskärma mig lite från omvärlden. Jag har ju gått igenom en hel del tunga saker de senaste åren, och jag tror att det som har räddat mig är att jag dels vet hur jag ska ladda batterierna, och sen att jag vet hur man faktiskt lever livet. Att hitta en liten strimma av livsglädje i varje mörker som passerar. Att veta vad man ska ta till för att hitta tillbaka till livet. Att inte stanna på en ruta eller gå i cirklar.

Just nu är det lugnt här hemma då Karak är hos en hundvakt på grund av löpet. Amy var iväg några dagar tidigare och levde loppan vid kusten tillsammans med min mamma. Men jag kände att allt stök kring löpet faktiskt blev för mycket just nu, mitt i min sorg efter Dia. Vissa klarar kanske det här med hysteriska löp alldeles utmärkt, men jag är inte riktigt så. Jag är lättstressad, och det värsta är när jag känner att någon av mina hundar mår dåligt. Jag är känslig för ljud, och även svaga ljud kan bli otroligt jobbiga om de upprepas för länge. Så ibland måste man bara ha en paus. Det är viktigt att man säger stopp ibland. Att man faktiskt erkänner att det här är för mycket för mig. Imorgon kommer Karak hem igen, och då hoppas vi på att Amy har löpt klart och att vi kan börja på ny kula, med lite ny energi.

Så nu har vi ett par dagar med bara tjejerna. Vi har gått i skogen, plockat svamp och njutit av naturen. Jag inser ju att jag är en riktig skogsmulle. Skogen väcker en slags stillsam vördnad inuti mig. Det är som om jag faktiskt lyckas släppa allt det där andra, all stress, alla krav. Känns som om det bara är jag som tycker det är mysigt att gå ut på promenad med hundarna när det regnar. Alltså, klart man vill ha bra regnkläder så att man inte blir blöt, men när detta är uppfyllt så förstår jag inte riktigt vad det är som är så hemskt med regn. Men ja, jag har ju tjatat tidigare om att jag älskar hösten och vintern. Mörkret. Kylan. 

Så ja, just nu känner jag mig lite som en naturälskande enstöring. Låter kanske inte så charmigt, men det är så jag tar igen mig och laddar batterierna. Skogspromenaderna gör såå gott i mitt hjärta, särskilt nu när koppeltvånget är borta och hundarna kan springa fritt igen (alla utom stackars Akira). Se hundarna springa runt och busa, leka i leran och få leva livet! En del blir så besvärade om deras hundar leker i lerpölar, men för mig är det en hundlig rättighet. 🙂 Precis som med barn så hör det till; hoppa i vattenpölar och skita ner sig är en del av livet! 

Men jag går ju inte bara i skogen. Nu är det fredag kväll. Hundarna gosar här inne med oss, jag lyssnar på bra musik på stereon, tar ett glas rött vin och låter min kreativa sida få utlopp genom att diskutera bokidéer med min älskade syster. Det är att leva livet för mig. 

IMG_4083 (2)E

IMG_4085 (2)E

IMG_4100 (2)E

IMG_4136 (2)E

IMG_4137 (2)E

IMG_4129 (2)E

IMG_4185 (2)E

IMG_4212 (2)E

En tanke på “Att ladda batterierna och att leva livet

  1. Förstår vad du menar, är lite likadant här. Att gå i skogen eller åka till havet är det bästa för att fylla på lite ny energi och få känna lugn.

    Och givetvis är det en hundlig rättighet att få leka i lera, springa i vatten och sen ta ett sandbad osv osv. Går ju inte att bli arg eller upprörd när man ser så glada voffarna blir! ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s