Premiär för höstträningen

Hittills har det varit för varmt för att komma igång med dragträningen. Det har i så fall varit tidiga mornar eller sena kvällar som man har kunnat dra, och vi har haft rätt fullt upp med starten av företaget, så det har varit svårt att få till det under dessa premisser. Men nu känns det som om höstkylan har kommit för att stanna, och ikväll startade vi officiellt med höstens dragträning. Behöver jag säga att det var fyra taggade hundar (och en taggad valp som mest var taggad för att de andra var taggade). Så fort hundarna såg dragutrustningen från bilen så började tjuten och ylandet som säkert hördes milsvida omkring.

Jag och Andreas körde med varsin cykel, han med Karak och Akira och jag med Amy och Hiku. Det blev en kort sväng, och vi tog det lugnt (så lugnt som det går med toktaggade hundar!) Hiku är ju nybörjare, Amy börjar bli till åren, Chilly sprang lös bredvid och Akira har precis tillfrisknat från sin hosta. Hon har gått på en starkare avmaskningskur och tro det eller ej, men hennes hosta har i princip försvunnit! Den hunden lider verkligen av att inte få jobba, så efter flera månader av vila fick hon nu sträcka ut benen. Tror knappt att jag har sett en lyckligare hund! Tanken var också att vi skulle prova på och se lite hur hon reagerade på  lättare ansträngning, och det gick verkligen superbra. Ingen hosta utan en pigg och arbetsvillig tjej.

Hiku jobbade på som tusan! Hon är stark som en oxe, tuff både fysiskt och mentalt och det var verkligen kul att se henne jobba. Stor potential att bli en bra draghund 🙂

Jag insåg när jag körde att jag skulle behöva en ny cykel, alternativt en scooter, med BRA bromsar. Jag har nog kört slut lite på mina. Då vi vill träna hundarna att inte maxa från start utan hålla igen lite så att de orkar längre så måste vi bromsa i princip hela tiden. Vi har ett gäng fartdårar. Karak håller rätt jämna steg med Akira, trots att hon är mestadels husky. Amy och Hiku gick väldigt bra bredvid varandra också och för det mesta fick jag ligga på bromsen där också. Amy är en bra läromästare, vilket är roligt eftersom hon drar väldigt mycket bättre tillsammans med andra än själv.

Äntligen dragsäsong! 

20170919_184656

20170919_190428

20170919_190421

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s