Äntligen känner jag livsglädje

Nu börjar det rulla på. Nu börjar det kännas som om jag lever igen. I veckorna jobbar jag, på helgen har jag helg. Det är så jag vill ha det. De första två veckorna på jobbet har varit intensiva, men roliga. Jag har somnat helt utmattad på kvällarna, men vaknat pigg på mornarna. Jag har mått bra. 

Vi har börjat dragträna på riktigt och det är en sån underbar känsla att äntligen få komma igång, jag har längtat såå länge. Det känns också som om det kommer att bli en bra säsong med bra hundar. Nu har vi fem hundar, alla draghundar. Alla kan följa med (Chilly är ju för ung för att dra, men hon kan springa bredvid, lära sig). Amy kommer att fasas ut när Chilly kommer in.

Nu tränar vi på kommandon, höger och vänster, omkörningar. Det är ju fiffigt när man är två, att man kan öva på att köra om varandra. Vi kör korta sträckor, pausar och varvar mellan olika hastigheter.

 

I övrigt njuter vi av hösten och dess svampar och vackra färger. Så fort vi hade ätit upp vår lördagsfrukost i morse packade vi in hundarna i bilen och åkte ut i skogen. Vilken lycka hundarna utstrålade när de släpptes från sina koppel och kunde sträcka ut, bara rusa runt i mossan, bland träd och ormbunkar. Jag blir alltid alldeles varm i hjärtat när jag ser en lycklig flock som trivs med livet. Då trivs jag också med livet, vad mer behöver man liksom?

Vi kom hem med en hel del trattkantareller samt en bunt med trötta och glada hundar. Det slog mig då, att allting plötsligt känns så bra. De flesta pusselbitarna har fallit på plats. Sen har det varit lite väl hektiskt. Förutom att vi har jobbat om dagarna har vi träffat en del kunder på kvällarna, plus att vi har haft saker inbokade sen tidigare. Men sånt kan man ju styra över. Och jag har hellre lite för mycket att göra än att jag hamnar i passivitet. Trots att det har varit fullt upp från morgon till kväll så känner jag mig piggare än på länge. Jag känner livsglädje och det var väldigt länge sedan jag kände så. 

Just ja! I morgon står vi som säljare på höstmarknaden på Skorkebo gård. Så har du vägarna förbi så missa inte en dag med en massa djur och prylar 🙂 Evenemanget hittar ni här

IMG_5276 (2)E

IMG_5287 (2)E

IMG_5446 (2)E

IMG_5308 (2)E

IMG_5447 (2)E

IMG_5500 (2)E

IMG_5299 (2)E

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s